Evenimentul Zilei > Monden > Oamenii nu l-au uitat pe REGELE MUZICII POPULARE ROMÂNEŞTI. Parastas pentru ION DOLĂNESCU în ziua de Sfântul Ioan
Oamenii nu l-au uitat pe REGELE MUZICII POPULARE ROMÂNEŞTI. Parastas pentru ION DOLĂNESCU în ziua de Sfântul Ioan

Oamenii nu l-au uitat pe REGELE MUZICII POPULARE ROMÂNEŞTI. Parastas pentru ION DOLĂNESCU în ziua de Sfântul Ioan

Au trecut șapte ani de la dispariția uneia dintre cele mai bune voci ale folclorului nostru, Ion Dolănescu fiind supranumit și regele muzicii populare românești. Ieri, la mormântul lui său, fratele Titi Dolănescu și câțiva apropiați au venit să aprindă o lumânare și și să rostească o rugăciune.

Mormântul lui Ion Dolănescu de la cimitirul Bellu din Capitală, de pe aleea artiştilor, a fost, ieri, pe o vreme posomorâtă, un adevărat altar de lumânări şi flori. La împlinirea a şapte ani de la moartea acestuia, preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii Sfântul Gheorghe-Nou de la Kilometrul Zero al României, duhovnic şi prieten de suflet al regretatului rapsod de muzică populară, a susţinut o slujbă de pomenire chiar în ziua de Sfântul Ioan. 

Alături de Părinte profesor, artista Ileana Constantinescu şi ea prietenă de suflet a lui Ion Dolănescu, fratele Titi Dolănescu, precum şi un grup de rude şi prieteni ai rapsodului au dorit să fie împreună la acestă comemorare. În luna martie 2016 se vor împlini şapte ani de la moartea lui Ion Dolănescu, răpus de un infarct la vârsta de 65 de ani. La sfârşitul anului trecut, preotul paroh a lansat un volum de versuri intitulat  “Privind spre Ceruri cu speranţă”, iar printre poeziile sale se regăseşte şi una intitulată “În amintirea lui Ion Dolănescu”. 

Artistul venea adeseori cu bucurie la ctitoria brânovenească din centrul Bucureştiului, acolo unde odinioară a fost ţinută slujba de înmormântare a lui Mihai Eminescu, iar în anul 2009 şi Ion Dolănescu a fost prohodit tot aici pe ultimul său drum din această viaţă.

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: