Oamenii de știință dezvăluie cel mai sigur mod de a nu te mai simți furios în situații stresante

Oamenii de știință dezvăluie cel mai sigur mod de a nu te mai simți furios în situații stresante Sursa foto Dreamstime

Stres în exces. Mersul la alergat, respirația adâncă de câteva ori sau chiar țipatul într-o pernă sunt strategii încercate și testate pentru a face față furiei. Dar cel mai bun lucru de făcut ar putea fi să-ți notezi reacția pe o bucată de hârtie și apoi să o arunci, conform noilor cercetări.

Cel mai sigur mod de a nu te mai simți furios și a face față la stres

De fapt, metoda a-ți nota reacția pe o hârtie este atât de eficientă încât a eliminat „aproape în întregime” sentimentele de furie, au descoperit oamenii de știință, citați de Daily Mail.

Echipa, de la Universitatea Nagoya din Japonia, a recrutat participanți cărora li s-a cerut să scrie un scurt articol de opinie despre probleme sociale importante.

Li s-a spus că scrisul lor va fi evaluat. Indiferent de ceea ce au scris, totuși, toți au primit feedback jignitor și negativ și au primit scoruri scăzute la inteligență, interes, logică și raționalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce au primit aceste comentarii negative, participanții au fost rugați să-și noteze gândurile pe o foaie de hârtie.

Cei care au păstrat hârtia au fost mai furioși

Unui grup i s-a spus fie să arunce hârtia în coș, fie să o păstreze într-un dosar pe birou. Unui al doilea grup i s-a spus să pună documentul într-un tocător sau într-o cutie de plastic transparentă.

Analiza a arătat că, în timp ce toți au raportat un nivel mai ridicat de furie după ce au primit comentariile jignitoare, participanții care și-au aruncat sau și-au mărunțit gândurile scrise au revenit rapid la starea inițială de calm.

Între timp, participanții care au păstrat o copie pe hârtie a insultei au experimentat doar o mică scădere a furiei lor generale.

Furia a fost eliminată aproape în întregime

Cercetătorul principal Nobuyuki Kawai a spus: „Ne așteptam ca metoda noastră să suprime furia într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, am fost uimiți că furia a fost eliminată aproape în întregime”.

Descoperirile, publicate în revista Scientific Reports, se bazează pe lucrările anterioare care arată modul în care interacțiunile cu obiectele fizice pot controla starea de spirit a unei persoane.

Echipa a spus că cercetările lor ar putea ajuta lucrătorii de birou care se află în situații stresante.

„Această tehnică ar putea fi aplicată în momentul de față notând sursa furiei ca și cum ar fi luat un memoriu și apoi ar fi aruncat-o când cineva se simte supărat într-o situație de afaceri”, a spus domnul Kawai.