Oamenii de știință anunță finalul pandemiei. Descoperirea revoluționară care distruge tulpina Omicron

Oamenii de știință anunță finalul pandemiei. Descoperirea revoluționară care distruge tulpina Omicron sursă: arhivă

Finalul pandemiei se apropie din ce în ce mai mult, ca urmare a unei descoperiri făcute de o echipă internațională de oameni de știință.

Oamenii de știință, conduși de David Veesler de la Universitatea de Medicină din Washington, au făcut o descoperire revoluționară care va grăbi finalul pandemiei. Aceștia au reușit să identifice anticorpii capabili să distrugă varianta Omicron a coronavirusului. Rezultatele noului studiu au fost publicate pe 23 decembrie 2021 în revista Nature.

Cercetătorii au anunțat că acești anticorpi pe care i-au descoperit pot neutraliza nu doar tulpina Omicron, cât și alte variante aleSARS-CoV-2, potrivit Medical Xpress. Conform cercetărorilor, noii anticorpi care au fost identificați acționează prin țintirea acelor zone din proteina spike a virsului care nu suferă modificări prin mutații.

Oamenii de știință pot realiza noi tratamente

Potrivit conducătorului acestui nou studiu, David Veesler, astfel, prin direcționarea anticorpilor împotriva proteinei spike, oamenii de știință ar putea fi capabili să conceapă noi vaccinuri și tratamente cu anticorpi împotriva COVID. Acestea vor acționa nu doar împotriva tulpinei Omicron, ci și împotriva altor mutații ale virusului care pot apărea în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această descoperire ne arată că dacă ne concentrăm pe anticorpii care vizează aceste poziții extreme ale proteinei spike, există o modalitate de a depăși evoluția continuă a virusului”, a spus David Veeser, coordonatorul cercetării.

Alături de Veesler cercetarea a fost coordonată și de Davide Courti de la Humabs Biomed, Vir Beiotechnology din Elveția.

Directorii Pfizer, recunosc: Covid-19 va deveni o gripă comună până în 2024. La ce mai folosește vaccinul?

Sursa: Pixabay

De ce este mai periculoasă varianta Omicron

Cecrcetătorii au precizat că varianta Omicron a coronavirusului are un număr de 37 de mutații ale proteinei spike. Tulpina mutantă le folosește pentru a se prinde de celule și pentru a le invada, mai apoi. Numărul foarte mare de mutații explică, într-o oarecare măsură de ce varianta Omicron a putut să se răspândească atât de repede, să infecteze persoanele care au fost vaccinate și să reinfecteze pe cei care au fost infectați anterior.

Cercetarea a constatat că persoanele care au fost infectate anterior, ca și cele care s-au vaccinat cu dozele Sputnik V, Sinopharm sau Johnson & Johnson au avut o capacitate mai redusă sau deloc, de a bloca varianta Omicron.

În schimb, persoanele care au primit două doze cu ser Moderna, Pfizer/BioNtech și AstraZeneca au păstrat o anumită activitate neutralizantă. Chiar și așa, mai redusă, de 20 până la 40 de ori, a fost mult mai eficientă decât la oricare alte seruri.