Evenimentul Zilei > EVZ Special > O veste extraordinară pentru cei care se pensionează în 2020: Cinci salarii pentru  această categorie
O veste extraordinară pentru cei care se pensionează în 2020: Cinci salarii pentru  această categorie

O veste extraordinară pentru cei care se pensionează în 2020: Cinci salarii pentru  această categorie

O veste extraordinară vine pentru cei care vor ieşi la pensie în 2020. Aceştia vor primi cinci salarii brute înainte de pensionare.

Proiectul se referă la statutul personalului silvic

Aşadar, persoanele care protejează pădurile, lacurile sau ariile naturale vor obține o serie de beneficii, printre care dreptul la locuință de serviciu, ajutor financiar pentru plata chiriei sau cinci salarii brute în ultima lună de activitate înainte de pensionare.

”Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţă”, se arată în actul normativ.

Alte beneficii 

”Personalul silvic care nu deţine locuinţă personală în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, poate beneficia de locuinţă de serviciu, de protocol sau de intervenţie, după caz. în cazul în care acest lucru nu este posibil, personalul silvic beneficiază de o indemnizaţie lunară neimpozabilă în cuantum de 30% din salariul mediu net pe economie”, potrivit textului elaborat.

Cinci salarii brute în ultima lună de activitate

Cei care vor ieşi la pensie vor beneficia de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Mai mult,  pe lângă această pensie, aceste persoane vor beneficia, în egală măsură, și de o gratificaţie egală cu de „10 ori salariul brut pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Personalul silvic beneficiază de asigurare de sănătate şi asigurare de risc de accidente suportată de angajator pe toată durata contractului de muncă„, după cum titrează antena3.