O tornadă apocaliptică a făcut prăpăd în Italia. Victimele au fost aruncate din mașini și au fost găsite fără suflare

O tornadă apocaliptică a făcut prăpăd în Italia. Victimele au fost aruncate din mașini și au fost găsite fără suflare O tornadă din Italia a răsturnat un tren cu șapte vagoane. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Insula italiană Pantelleria s-a confruntat cu o tornadă de proporții apocaliptice și cel puțin două persoane au murit în urma fenomenului meteo extrem.

Insula italiană Pantelleria a fost lovită, vineri de o tornadă extrem de puternică și cel puțin doi oameni au murit din cauza intensității acestui fenomen meteorologic, care a făcut ravagii. Cei care și-au pierdut viața se aflau în mașini și au fost aruncați afară. O persoană a ajuns pe șosea, o alta a fost găsită fără suflare pe un zid.

Două persoane și-au pierdut viața, alte nouă au fost rănire și se află în stare gravă. Tornada a produs și importante pagube materiale

De asemenea, alte nouă persoane au fost rănite după ce tornada a lovit cu mare intensitate, a răsturnat mașini și a smuls acoperișurile caselor, vineri, în Pantelleria, o insulă ce reprezintă un centru turistic italian din Marea Mediterană.

Patru dintre cei răniți se află internați în spital, în stare critică, după cum a anunțat agenția de protecție civilă italiană. Unul dintre salvatorii care au intervenit la fața locului a spus că scenele respective erau „apocaliptice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un pompier a murit în timp ce se afla în timpul liber

Presa locală a titrat că tornada a distrus complet un drum de coastă. Printre cei care au murit se numără și un pompier care nu era la datorie la acel moment. El și cealaltă victimă, un bărbat în vârstă de 86 de ani, se aflau la volan în momentul în care tornada a lovit, a anunțat agenția de presă italiană ANSA.

Răniții urmează să fie transferați la spitale din orașul Palermo cu ajutorul elicopterele, în momentul în care vremea se va ameliora și va permite efectuarea zborurilor.

În această țară, Italia a fost marcată de foarte multe incendii de vegetație. Majoritatea au apărut în sudul țării, din cauza temperaturilor foarte mari înregistrate în ultimele zile. În acest sfârșit de săptămână s-au consemnat aproximativ 800 de astfel de incendii, iar pompierii au fost depășiți de situație.