Piața Mercado República de San Luis Potosí din Mexic oferă o mare varietate de bunuri, dar unul dintre cele mai deosebite articole poate fi un vechi stand alimentar care vinde carne de șobolan.
Carnea de șobolan,„delicatesă” pentru locuitorii din Mexic
Carnea de șobolan nu este un lucru pe care mulți dintre noi l-ar mânca, dar în regiunea San Luis Potosí, aceasta a fost mult timp apreciată pentru aroma sa unică și pentru presupusele sale calități medicinale. Cu toate acestea, vânzătorii de carne de șobolan și mâncărurile preparate cu aceasta au dispărut practic de pe piețele locale în ultimii ani. Toate cu excepția unuia, care continuă să ofere atât șobolani cruzi, cât și bulion de rozătoare gătit cu o varietate de legume și condimente la Mercado República de San Luis Potosí. La prețul de 100 pesos (5,80 dolari), un șobolan de câmp întreg este inclus în fiecare bol de bulion de șobolan.
José Remedios Hernández, numit și „Camilo”, este ultimul vânzător de carne de șobolan din Mercado República. Mama sa, care a decedat recent, i-a lăsat afacerea exotică. El își amintește că înainte erau zeci de vânzători care vindeau carne de șobolan în piață, dar că toți s-au retras sau au decedat și că el a rămas singurul. Cu toate acestea, nu intenționează să renunțe prea curând la afacerea de familie. În cele din urmă, standul funcționează de cincizeci și doi de ani, iar intenția sa este să îl mențină pentru o perioadă mai lungă de timp.
Alimentul este oferit celor care suferă de boli grave
Se spune că fiecare șobolan pe care Camilo îl folosește în ciorbele sale are o valoare nutritivă foarte mare și este prins în zonele rurale care înconjoară orașele și municipalitățile din San Luis Potosí. Carnea de șobolan ajută la întărirea organismului și la stimularea apetitului, ceea ce o face deosebit de benefică pentru cei care suferă de cancer, diabet sau anemie.
Prețul unui kilogram de carne de șobolan
Dacă aveți poftă de carne de șobolan și vă aflați din întâmplare în Mercado República de San Luis Potosí, trebuie să știți că domnul Camilo vinde șobolani cruzi (90 de pesos) și bulion de șobolan (100 de pesos) pentru cei care doresc să gătească rozătoarele acasă. Pentru a scoate cu adevărat în evidență aroma cărnii, el sugerează să îi gătești cu condimente și legume.