O româncă a dat lovitura în Peru. Face bani cu un banal aliment tradițional

O româncă a dat lovitura în Peru. Face bani cu un banal aliment tradițional Mici pe grătar. Sursa foto: Pixabay

Smaranda Cojocaru este o antreprenoare de succes care promovează produsele românești peste mări și țări, tocmai în Peru. Împreună cu soțul ei peruan, Smaranda a deschis o afacere în Peru. Povestea lor este una extrem de simplă, dar foarte de succes. Face bani în statul sud-american cu un produs autentic românesc: mici.

Tradiționalii mici au ajuns și în Peru

Pasiunea lor pentru gastronomie i-a adus împreună în proiectul Manos Rumanas. O idee de afacere prin care românca vrea să promoveze gustul gastronomiei românești și în țara de origine a soțului, Peru. Manos Rumanas este un proiect inedit care îmbină gusturile și tradița peruană cu cea românească.

În echipa Smarandei și partenerul ei Luis Antonio Deza a fost cooptată și Paula Rotundu. o altă co-națională stabilită în statul sud-american, Paula se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare.

Mici pe grătar

Mici pe grătar. Sursa foto: Pixabay

"Manos Rumanas", un proiect aparate

Meniul plămădit de "Manos Rumanas" promite gurmanzilor o călătorie culinară în diversitatea gastronomică a României și Perului deopotrivă.  Smaranda s-a stabilit în statul sud-american în urmă cu două decenii. Mâncarea și bunătatea oamenilor locului au impresionat-o pe co-naționala noastră.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha", spune Smaranda.

Româncele au dat lovitura în Peru cu un aliment banal

Românce stabilite în Peru. Sursa foto: Trome.com

Tradiționalii mici sunt apreciați de peruani

A doua româncă din proiectul „Manos Rumanas”, Paula s-a stabilit și ea de câțiva ani în Peru, însă nu-și poate uita țara natală. „Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic", a adăugat Paula.

Smaranda și-a cucerit clienții cu tradiționalii mici românești. Din carne de porc sau de vită, mititei, serviți împreună cu garnitură de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, sunt extrem de apreciați în Peru.