O româncă a dat lovitura în Peru. Face bani cu un banal aliment tradițional
- Cristian Raducanu
- 23 mai 2024, 20:52
![O româncă a dat lovitura în Peru. Face bani cu un banal aliment tradițional](https://media.evz.ro/wp-content/uploads/2024/04/Mici-pe-gratar-1200x800.jpg)
Smaranda Cojocaru este o antreprenoare de succes care promovează produsele românești peste mări și țări, tocmai în Peru. Împreună cu soțul ei peruan, Smaranda a deschis o afacere în Peru. Povestea lor este una extrem de simplă, dar foarte de succes. Face bani în statul sud-american cu un produs autentic românesc: mici.
Tradiționalii mici au ajuns și în Peru
Pasiunea lor pentru gastronomie i-a adus împreună în proiectul Manos Rumanas. O idee de afacere prin care românca vrea să promoveze gustul gastronomiei românești și în țara de origine a soțului, Peru. Manos Rumanas este un proiect inedit care îmbină gusturile și tradița peruană cu cea românească.
În echipa Smarandei și partenerul ei Luis Antonio Deza a fost cooptată și Paula Rotundu. o altă co-națională stabilită în statul sud-american, Paula se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare.
![Mici pe grătar](https://media.evz.ro/wp-content/uploads/2024/04/Mici-pe-gratar.jpg)
Mici pe grătar. Sursa foto: Pixabay
"Manos Rumanas", un proiect aparate
Meniul plămădit de "Manos Rumanas" promite gurmanzilor o călătorie culinară în diversitatea gastronomică a României și Perului deopotrivă. Smaranda s-a stabilit în statul sud-american în urmă cu două decenii. Mâncarea și bunătatea oamenilor locului au impresionat-o pe co-naționala noastră.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha", spune Smaranda.
![Româncele au dat lovitura în Peru cu un aliment banal](https://media.evz.ro/wp-content/uploads/2024/05/doua-romance-stabilite-peru_75159500.webp)
Românce stabilite în Peru. Sursa foto: Trome.com
Tradiționalii mici sunt apreciați de peruani
A doua româncă din proiectul „Manos Rumanas”, Paula s-a stabilit și ea de câțiva ani în Peru, însă nu-și poate uita țara natală. „Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic", a adăugat Paula.
Smaranda și-a cucerit clienții cu tradiționalii mici românești. Din carne de porc sau de vită, mititei, serviți împreună cu garnitură de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, sunt extrem de apreciați în Peru.
![](/wp-content/themes/evz/assets/img/evz_comunicate.gif)