O puternică mișcare anti-5G împiedică ambițiile digitale ale Europei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 22 octombrie 2020, 06:00
M-au fascinat întotdeauna libertăţile baptiste, într-o lume care îngrădește treptat libertatea personală:
Libertatea sufletului. Ceea ce înseamnă preoţia universala a tuturor credinciosilor, în libertatea şi responsabilitatea oricarui om de a sta direct în faţa lui Dumnezeu, fara impunerea unui anumit crez si fara interpunerea vreunui cleric, sau guvern. Pe scurt nu eşti obligat să te confesezi unui preot în slujba Securităţii, sau cum s-o mai chema, problemele tale spirituale, poate păcatele, sunt o afacere personală între tine şi Divinitate.
Libertatea Bibliei. Baptiştii cred in autoritatea Sfintelor Scripturi. Cred că Biblia, sub directa autoritate a Domnului Iisus Christos, este esenţială în viaţa fiecărui credincios şi în viaţa Bisericii. Susţin libertatea fiecarui creştin de a interpreta şi aplica Biblia după calauzirea personala pe care o primeste din partea Duhului Sfânt. Adică poţi să interpretezi Sf. Biblie după cum te taie capul. Al tău!
Libertatea bisericii. Ei cred in autonomia bisericii locale. Cred ca bisericile baptiste sunt libere, sub autoritatea Domnului Iisus Christos, sa hotărasca cine poate fi primit in Biserica şi cine sa fie cei care o conduc, sa hotarasca formele de inchinăciune şi metodele de lucru, sa ordineze pe aceia pe care-i crede inzestrati de Duhul Sfint cu daruri pentru slujire si sa decida cind si cu cine sa colaboreze in activitatea largita a trupului spiritual al Bisericii lui Christos. E destul de clar, nu există o structură piramidală, nu există subordonare, toate bisericile baptiste sunt egale!
Libertatea religioasa. Baptiştii cred in libertatea religioasa, libertatea pentru religie şi in libertatea fata de religie. Orice om este liber să imbraţiseze şi să practice o anumita religie, sau să refuze orice formă de credinţă religioasă. Sunt adeptii unei totale separari între Biserica si Stat. Baptiștii sunt singurii care acceptă pe atei și liberi cugetători.
Libertatea botezului. La baptişti tu alegi dacă şi când te botezi. Dacă eşti pregătit, dacă ai evoluat spiritual, dacă înţelegi ce este botezul. Baptiştii cred că botezul este un act, un ritual conştient, important şi edificatoriu, aşa cum a făcut şi Iisus. De aia se numesc baptişti, probabil!
Dar, pentru că am luat-o pe drumul Damascului, adică a religiei, să vă informez că astăzi, 22 octombrie, se celebrează Sfântul Ioan Paul al II-lea.
Pe 22 octombrie 1978 Papa Ioan Paul al II-lea îşi începea opera la Vatican. „Congregation for Divine Worship and the Discipline of the Sacraments” din Statele Unite, pe 12 octombrie 2012, a luat hotărârea şi a trecut ziua de 22 octombrie ca fiind ziua Sfântului Ioan-Paul al II-lea şi a trecut-o în “Proper Calendar for the Dioceses of the United States of America”. Ceea ce face şi Sfântul Scaun, pe 29 mai 2014, papa Francisc ordonă înscrierea respectivei zile în Calendarul Bisericii Romane Universale.