Evenimentul Zilei > Actualitate > O NOUĂ REVOLUȚIE în România? Teoria legată de REVENIREA în ţară a UNUI RUS celebru, martor al evenimentelor din 1989. S-a vorbit de FOSTUL KGB ŞI DE MANIPULARE
O NOUĂ REVOLUȚIE în România? Teoria legată de REVENIREA în ţară a UNUI RUS celebru, martor al evenimentelor din 1989. S-a vorbit de FOSTUL KGB ŞI DE MANIPULARE

O NOUĂ REVOLUȚIE în România? Teoria legată de REVENIREA în ţară a UNUI RUS celebru, martor al evenimentelor din 1989. S-a vorbit de FOSTUL KGB ŞI DE MANIPULARE

Jurnalistul rus Nikolai Morozov, cel care a acoperit pentru TASS Revoluţia Română din 1989, a fost trimis în urmă cu câteva luni la Bucureşti. Încă de atunci existau zvonuri că acesta ar fi fost ofiţer acoperit KGB.

Morozov este cel care, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, a transmis mapamondului, de la fața locului, că în Piața Universității, trupele regimului Ceaușescu au ucis 5000 de protestatari, informația fiind imediat preluată de Vocea Americii, Europa Liberă și rostogolită în toate colțurile planetei.

Această informație a dus la ieșirea masivă în stradă a românilor a doua zi, cu rezultatele știute, însă informaţia era falsă (muriseră 49 de oameni).

Dacă Moscova a trimis în România, în septembrie 1989, un corespondent de talia lui Morozov era pentru că se aștepta la o perioadă spectaculoasă, care trebuia urmărită de un profesionist desăvâșit. 

Ulterior, când lucrurile s-au mai așezat, Morozov a fost retras în favaorea altor misiuni jurnalistice prin lume.

În 2015, el lucra la Copenhaga, în calitate de corespondent al aceleiași TASS.

Informaţia venirii lui Nikolai Morozov este confirmată chiar pe site-ul Ambasadei Rusiei din România.

 
 
Intervin multe semne de întrebare, dacă nu cumva Rusia prevede "evenimente majore" în România, iar acesta să fie de fapt motivul pentru care l-au trimis pe Morozov în ţara noastră.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: