O nouă rețetă din Dubai face furori. Ingredientele sunt la îndemâna oricui. Se prepară ușor acasă

Salamul de biscuiți Dubai. Sursa foto: captură youtube

Ciocolata Dubai a devenit, în ultimele luni, un adevărat fenomen. Realizat din fistic, kadayıf și ciocolată, cererea pentru acest produs de lux a crescut spectaculos, iar prețul său poate ajunge chiar și la 400 de lire pentru 100 de grame. Cei care nu își permit acest tip de ciocolată, au la dispoziție un substitut la fel de bun și mult mai ieftin. Este vorba de salamul de biscuiți Dubai cu cremă de fistic și umplutură crocantă de kataif.

Ingrediente

Ingredientele pentru Salamul de biscuiți Dubai sunt la îndemâna oricui. 700 g biscuiți petit beurre, 300 ml lapte, 200 gr. ciocolata albă, 150 gr.de unt cu 80% grăsime, 140 gr. fistic decojit 100 gr. de cremă de fistic.

Pentru umplutură trebuie 150 gr. de fidea pentru kataif, 100. gr. cremă de fistic și 50 de gr. unt. La glazură se folosesc 250 g ciocolată cu lapte și 150 ml smântână pentru frișcă.

„Rețeta de salam de biscuiți Dubai cu crema de fistic este una exceptională! Pe cuvânt că nu am mai mâncat un salam atât de bun de multă vreme. Salamul de biscuiți face parte din rețetele copilăriei mele și cu siguranță și din rețetele copilăriei voastre. Am crescut cu el, e gustos și-l iubim”, susține Jamila, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din România.

Biscuiții Dubai vin din Italia

Jamila spune că denumirea vine de la formă acestuia cilindrică a desertului, care aduce cu un salam, dar și pentru că interiorul seamănă cu cel al acestui mezel foarte cunoscut.

Din Italia s-a răspândit în foarte multe țări din Europa, printre care și în țară noastră.

Rețeta a fost gândită pornind de la trendul cu ciocolată Dubai, cea mai populară ciocolată la ora actuală.

Salamul de biscuiți Dubai. Sursa foto: captură youtube

Mod de preparare

Jamila spune că a început cu biscuiții de tip petit beurre. "Sunt buni și cei populari, însă țineți cont că sunt mai uscați și s-ar putea să fie nevoie de mai mult lichid. Dacă amestecul vi se pare uscat, mai adăugați lapte cald puțîn câte puțîn până sunteți mulțumiți de consistentă", a explicat ea.

Lichidul este compus din lapte, în care se pune crema de fistic, unt și ciocolată albă.

"Nu a mai fost nevoie de zahăr pentru că ciocolată și crema sunt deja îndulcite. Ca umplutură am folosit fidea pentru kataif rumenită în unt pe care am amestecat-o cu crema de fistic. Foarte important este să rumeniți bine fideaua pentru a fi crocantă și pentru a rămâne crocantă și în desert”, a mai spus Jamila.

Și nu este nevoie de foarte multă dexteritate pentru ca biscuiții Dubai să aibă forma perfectă.

„Ajută să aduceți pur și împlu marginile spre mijloc apoi să modelați bine cu mâinile. Salamul trebuie să stea peste noapte în frigider, astfel încât să se întărească. Deși o să fie suficient de moale se va întări datorită untului și ciocolatei albe din compoziție. După ce s-a întărit bine îl puteți glazură. Eu am ales o ciocolată cu lapte pentru glazură, dar puteți folosi și amăruie”, concluzionează Jamilla.