Mii de români au fost păcăliți cu metoda colete false comandate online. Persoanele suspectate ca au livrat colete care conțineau alte bunuri decât cele comandate, încasând banii în sistem ramburs.
IPJ Prahova a organizat miercuri dimineață, 1 martie, percheziții într-un dosar de înșelăciune, fiind vizate persoane suspectate ca au livrat colete care conțineau alte bunuri decât cele comandate, încasând banii în sistem ramburs, anunță IPJ Prahova.
Mai trebuie subliniat faptul că trei indivizi au reușit să păcălească 3.500 de români și au obținut în acest fel aproape 200.000 de lei printr-o metodă cu produse comandate online.
O nouă metodă de înșelăciune prin care au fost păcăliți mii de oameni. Banii erau încasați la livrarea coletelor
Potrivit comunicatului IPJ Prahova, pun în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile, respectiv la punctul de lucru al unei societăți comerciale, pe raza județul Prahova și a municipiului București.
„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare 3 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile, respectiv la punctul de lucru al unei societăți comerciale, pe raza județul Prahova și a municipiului București, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Totodată, vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere”, precizează polițiștii.
Plata se făcea la primirea pachetelor comandate online
Persoanele păcălite de escroci plăteau ramburs sumele aferente, doar că, atunci când deschideau coletele, își dădeau seama că au fost păcăliți, asta pentru că în interior regăseau cu totul alte bunuri care nu aveau legătură cu ceea ce comandaseră inițial online.
Așadar, 3.500 de cutii au fost livrate în acest mod, iar suma încasată de escroci depășește 190.000 de lei.
Mai exact, din cercetările poliţiei, a reieșit faptul că în perioada octombrie 2022-ianuarie 2023, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane din țară, prin livrarea unor colete ce conțineau obiecte care nu fuseseră comandate în prealabil de către destinatari, sumele de bani reprezentând contravaloarea acestora fiind încasate în sistem ramburs, potrivit Agerpres.