Bandiţii atacă şi apoi dispar. O nouă metodă a hoţilor care acţionează la drumul mare

Bandiţii atacă şi apoi dispar. O nouă metodă a hoţilor care acţionează la drumul mare

Poliţiştii din Bucureşti spun că a crescut numărul tâlhăriilor şi că bandiţii au o metodă nouă de a ataca femeile care poartă bijuterii. Smulg podoabele apoi dipar în trafic, cu ajutorul unor complici care aşteaptă cu motorul pornit.

Cruzimea tâlharilor întrece orice imaginaţie şi, recent, în Bucureşti „activa” printre aceştia şi o femeie. Ea a fost prinsă, în urmă cu două zile, după ce a amanetat o pereche de cercei pe care îi smulsese de la urechile unei tinere care se afla pe o stradă din central Capitalei şi care împingea căruciorul în care se afla o prietenă a acesteia care are un handicap locomotor. Hoaţa apucase să ia de la amanet pe cercei, 520 de lei, valoarea acestora fiind de 1.500 de lei.  

Plângerile depuse împotriva tâlharilor din Bucureşti s-au înmulţit în ultima perioadă, spun poliţiştii. Mai mult ei sunt pe urmele unora care au un nou mod de operare. Bandiţii îşi filează victimele aflaţi într-o maşină, în trafic, unul dintre ei coboară şi acţionează- smulg bijuteriile sau genţile femeilor şi dispar cu maşina în care au venit la locul faptei.

Astfel, ei sunt greu de prins, explică poliţiştii iar persoanele vizate sunt în general femeile, în special cele mai în vârstă. hoţii atacă pe stradă sau la intrarea în bloc, iar reţinerea semnalmentelor este deseori dificilă, întrucât infractorii acţionează din spate, în fugă.. Poliţiştii recomandă:  

Ne puteți urmări și pe Google News

• Evitaţi expunerea ostentativă a bijuteriilor, în special a celor din aur! • Nu purtaţi în poşete mai mulţi bani decât aveţi nevoie! • Utilizaţi carduri bancare, însă nu notaţi codul PIN pe card sau pe hârtiuţe pe care hoţul le găseşte în poşetă!! • Evitaţi să utilizaţi prea mult telefonul mobil pe stradă! Pe de o parte telefonul este o tentaţie, iar pe de altă parte vă distrage atenţia de la posibile evenimente/accidente rutiere ori de altă natură! Această recomandare vizează în special copiii! • Protejaţi-vă copiii, nu-i lăsaţi să poarte asupra lor, când sunt neînsoţiţi, telefoane ori bijuterii de valoare, pentru a nu deveni victime! • ATENŢIE!!! În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile smulse sau pretinse de agresor, întrucât viaţa şi sănătatea sunt prioritare! • Reţineţi – dacă este posibil – cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, particularităţi în vorbire sau comportament şi depuneţi de urgenţă o reclamaţie, în care să sesizaţi cele petrecute, la cea mai apropiată unitate de poliţie!

Tâlhăria prezintă un grad de pericol social ridicat, aducând atingere atât persoanei victimei, cât şi patrimoniului acesteia.