O nouă materie opțională va putea fi aleasă de anul viitor de către liceeni, cu ajutorul căreia aceștia se vor putea dezvolta pe plan personal.
Ordinul privind aprobarea programei școlare a noii discipline a fost publicat în Monitorul Oficial, fiind vorba despre o materie cu ajutorul căreia ei vor învăța mai multe despre emoții.
Încă o materie opțională pentru liceeni
Începând de anul viitor, elevii vor putea alege o nouă materie opțională, numită Managementul Emoțiilor. Astfel, ei vor învăța să-și recunoască emoțiile cu ajutorul fotografiilor, filmelor artistice, prin intermediul jocurilor sau a strategiilor non-formale precum storytelling, brainstorming, strategia creativă Disney, teatru de umbre și altele.
O persoană se dezvoltă cel mai bine atunci când își poate controla emoțiile, însă nu poate face acest lucru fără să le cunoască. E bine de știut că emoțiile atrag reacții biologice în corp, iar emoțiile negative, precum stresul, ne poate afecta sănătatea corporală și mentală.
Unul dintre principiile după care se ghidează inconștientul are legătură cu ideea că dacă o emoție este negată și reprimată, există riscul ca mai târziu aceasta să se manifeste și să aducă un potențial risc.
Prin urmare, pot să apară probleme de atenție, memorie, somn, concentrare, să ai un nivel scăzut de energie, tulburări alimentare sau alte tipuri de dependențe, dacă alegi să nu acorzi o importanță mai mare emoțiilor pe care le simți.
Alte efecte negative care pot apărea ca urmare a negării emoțiilor sunt tulburările emoționale, mai exact atacurile de panică, anxietatea, depresia, fobia, obsesia față de un anumit lucru sau pierderea conexiunii cu sinele.
Mai multe materii opționale vor fi introduse în școli
În programa școlară vor fi introduse alte 21 de materii opționale pentru elevi începând cu anul viitor, după ce acestea au fost aprobate și publicate în Monitorul Oficial. Școlile au început deja să facă selecția opționalelor, conform cu prevederile transmise de inspectorate printr-o notă.
Printre opționalele noi introduse se numără cele precum „Etică aplicată”, „Cultura digitală”, „Robotica și viața” sau „Educație pentru dezvoltare durabilă”, potrivit infoactual.ro.