Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă LOVITURĂ a bestiilor JIHADISTE cutremură SIRIA. Conflictul s-a soldat cu zeci de victime
O nouă LOVITURĂ a bestiilor JIHADISTE cutremură SIRIA. Conflictul s-a soldat cu zeci de victime

O nouă LOVITURĂ a bestiilor JIHADISTE cutremură SIRIA. Conflictul s-a soldat cu zeci de victime

Statul Islamic (IS) a lansat o ofensivă împotriva forțelor guvernamentale în mai multe zone din estul Siriei, inclusiv atacuri asupra unui spital din Deir el-Zour, în apropierea graniței cu Irakul. Controlul orașului este împărțit între regimul președintelui Bashar al-Assad și IS.

Luptătorii IS au pus stăpânire pe mai multe clădiri, inclusiv pe spital, iar în urma ciocnirilor de forţe, zeci de oameni şi-au pierdut viaţa.

Luptătorii IS au intrat în spital și au împușcat mortal mai multe gărzi de poliție. Aproximativ 35 de luptători pro-guvernamentali au fost uciși, iar unii membri ai personalului medical au fost luaţi drept ostatici. De asemenea,  peste 20 de luptători IS au fost declaraţi morţi.

Corespondenții britanici în Siria au declarat că ultima ofensivă a Statului Islamic ar trebui să ne facă să înţelegem că ameninţarea teroristă este încă o realitatea, chiar dacă, în ultimul timp, teroriştii par a pierde teren în faţa forţelor guvernamentale.

IS controlează mai mult de jumătate din Deir al-Zour, capturând aproximativ 200.000 de civili.

Deir al-Zour este o “captură” strategic pentru IS, fiind o zonă bogată în petrol şi una dintre cele mai importante rute de aprovizionare a Raqqa, “fortăreaţa” jihadiştilor. Până în acest moment, în urma războiului iniţiat de terorişti s-au pierdut peste  250,000 de vieţi. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: