O nouă fabrică în România. Vor fi sute de locuri de muncă

O nouă fabrică în România. Vor fi sute de locuri de muncă Sursa foto Dreamstime

România va avea o nouă fabrică de medicamente. Este vorba despre una dintre cele mai moderne fabrici din industria farmaceutică europeană. Investiția s-ar ridica undeva la peste 60 de milioane de euro. STADA România, subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG, este la conducerea acestui proiect de amploare.

Locuri de muncă în noua fabrică

Termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna iunie 2024. Sute de locuri de muncă ar urma să fie disponibile din toamnă. Tot atunci s-ar putea fabrica și primele medicamente. Scopul este ca acest lucru să se întâmple din luna octombrie 2024. Angajații vor primi salarii mari, dar și alte beneficii.

Antibiotice

Sursa foto Arhiva EVZ

Unde va fi construită

Fabrica unde se vor face angajări pe bandă rulantă cu salarii pe măsură va fi destul de mare. Conform documentelor transmise de STADA România, vorbim despre 30.000 de metri pătrați construiți și un teren cu 100.000 de metri pătrați.

Tot aici vor exista 12 linii de producție, dar și o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente pe an. În fabrică vor lucra peste 400 angajați. Ea va fi construită în cadrul Parcului Industrial Arieș din Turda, județul Cluj, potrivit zcj.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă fabrică din România face angajări

Se fac angajări și la o fabrică de electrocasnice din România. Înființată în 2019, Compania Arctic din România s-a concentrat asupra fabricării celor mai calitative electrocasnice. Fabrica din Ulmi este echipată cu tehnologie de vârf și sisteme de automatizare avansate.

fabrica

Sursă foto: Pixabay

Majoritatea electrocasnicelor produse de Arctic România sunt destinate exportului, cu aproximativ 80% din producție fiind distribuită către țări precum Paraguay, Senegal, Tunisia și Guineea. Compania caută tehnicieni RD Office.

Candidații interesați trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Printre acestea, este esențial să dețină o diplomă de licență sau de masterat în domeniul ingineriei, preferabil în inginerie mecanică. De asemenea, este necesar să aibă cunoștințe solide în interpretarea desenelor tehnice și a diagramelor, precum și abilități practice în utilizarea echipamentului de măsurare și a altor unelte mecanice.

Pe lângă acestea, se solicită și competențe digitale și cunoașterea limbii engleze la un nivel intermediar. Angații vor beneficia de salarii mari, vouchere, bonusuri și asigurare pe viață.