O nouă escrocherie în România. Poliția în alertă. Persoanele care sunt cel mai vulnerabile la fraudă

O nouă escrocherie în România. Poliția în alertă. Persoanele care sunt cel mai vulnerabile la fraudă Hackeri. Sursa foto: Pixabay

O nouă escrocherie în România. Poliţia Română avertizează asupra unor noi modalităţi de înşelăciune în mediul online. Este vorba despre o escrocherie prin intermediul unor pagini web falsificate, care pretind a oferi asistenţă juridică pentru recuperarea fondurilor pierdute în urma fraudelor cu investiţii.

O nouă escrocherie în România

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigaţii Criminale, a anunțat că paginile apărute recent pe reţele de socializare şi care promit recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor înşelăciuni cu modul de operare investment scam sunt, în realitate, false.

Hackeri, conturi false

Sursa foto: pixabay.com

Cum acționează hackerii

Cu toate că identitatea paginilor este prezentată ca fiind oficială, care colaborează cu Interpol, cu Poliția Română sau cu autorități ale Uniunii Europene, în realitate este vorba despre o nouă metodă de înșelăciune. Hackerii încearcă să obțină acces la datele personale și financiare, precum și la veniturile acestora și solicită completarea unui formular.

Mulți români deja au fost fost păcăliți, iar polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu introducă date personale și să nu furnizeze informații, mai ales date bancare, în acest tip de platforme, să nu dea curs așa-ziselor plăți pentru consultanță juridică sau recuperarea de fonduri.

Ne puteți urmări și pe Google News
hackeri

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mulți au fost păcăliți

Hackerii au obţinut peste 100 de milioane de euro în doar doi ani. Un raport al Europol arată că milioane de oameni din întreaga Uniune Europeană au fost păcăliți de infractorii cibernetici, iar o mare parte dintre ei sunt români.

Infractorii cibernetici obțin cele mai mari profituri de la companii, pentru că reușesc tot mai des să intre în bazele de date ale marilor firme, să fure informații esențiale, iar apoi să ceară răscumpărare. Pe baza acestor cerințe, hackerii și-au umflat conurile cu sute de mii de euro de la fiecare companie. Ei pot fura de la o singură firmă peste 100 de milioane de euro în doar câteva minute.

Revista presei