Social
O nouă dată limită pentru depunerea cererilor pentru Programul „Sprijinirea educației în limba română”, Tot ce trebuie să știi
- Andra Puiu
- 21 septembrie 2022, 23:03
Departamentul pentru Români de Pretutindeni a prelungit termenul de depunere a cererilor de proiecte pentru Programul „Sprijinirea educației în limba română” și pentru Programul „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării”.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, DPR, a anunțat astăzi, 21 septembrie, că a prelungit perioada de depunere a cererilor de proiecte pentru Programul „Sprijinirea educației în limba română” și pentru Programul „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării”. Noul termen limită este luni, 26 septembrie 2022.
Programul „Sprijinirea educației în limba română” este menit să doteze cu mobilier școlar și echipament IT instituțiile de învățământ din străinătate în vederea desfășurării de activități educative în limba română. În același timp, Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării este dedicat sprijinirii implementării de proiecte realizate de către mediul asociativ românesc în beneficiul românilor de pretutindeni, a explicat DRP pe pagina lor oficială de Facebook.
În ceea ce privește Programul „Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării”, DRP susține că asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizațiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor concep și implementează programe și acțiuni în beneficiul românilor de pretutindeni. Acestea au ca scop conservarea și dezvoltarea identității lingvistice, culturale și spirituale românești.
De ce acte ai nevoie pentru cerere
Departamentul a stabilit că Educația este un domeniu prioritar de intervenție. Astfel, a lansat Apelul competitiv de selecție a beneficiarilor de granturi pentru Programul Sprijinirea educației în limba română, structurat pe două linii, după cum urmează:
- Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor, care desfășoară activități educative în limba română.
- asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor, care au încheiat acorduri de parteneriat cu unitățile de învățământ publice cu predare în limba română din afara granițelor pentru dotarea claselor, potrivit DRP.
Atât pentru „Sprijinirea educației în limba română” și pentru Programul “Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării”, vei avea nevoie de următoarele acte:
- Cerere de finanțare
- Declarație de eligibilitate
- Declarație privind apartenenta la identitatea culturala romana
- Declarație cu privire la prelucrarea si transmiterea datelor cu caracter personal
- Formular de evaluare grant
- Raport de activitate
- Decont centralizator
- Documente justificative
- Acord de finanțare – model
- Elemente de identitate vizuală
Recomandările noastre