Evenimentul Zilei > Actualitate > O nouă carte semnată J.K. Rowling, despre universul de la Hogwarts, va fi transpusă pe marile ecrane
O nouă carte semnată J.K. Rowling, despre universul de la Hogwarts, va fi transpusă pe marile ecrane

O nouă carte semnată J.K. Rowling, despre universul de la Hogwarts, va fi transpusă pe marile ecrane

Cartea semnată de J.K. Rowling în 2001, ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” a cărei acţiune se petrece tot în universul Şcolii de magie Hogwarts, ca şi seria de romane ”Harry Potter”, va fi transformată într-o trilogie de filme.

”Fantastic Beasts and Where to Find Them” (Animale fantastice şi unde să le găseşti) urmăreşte aventurile lui Newt Scamander, un expert în creaturi magice, denumit ”magizoolog”. Acţiunea se petrece le New York, cu 70 de ani înainte de povestea ucenicului vrăjitor Harry Potter, scrie Agerpres.

Romanul este descris de autoare drept o extensie a lumii magice a vrăjitorilor de la Hogwarts, ”fără a fi nici o prefaţă şi nici o continuare a seriei Harry Potter''.

Studiourile Warner Bros. vor realiza trei filme pornind de la această carte.

Seria ”Harry Potter” este formată din opt filme în care au jucat Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint. Aceste filme au avut încasări totale de 7,7 miliarde de dolari, deţinând recordul de încasări pentru o serie cinematografică.