Evenimentul Zilei > Politica > O nouă bătălie din războiul Daniel Zamfir – Florin Cîţu
O nouă bătălie din războiul Daniel Zamfir – Florin Cîţu

O nouă bătălie din războiul Daniel Zamfir – Florin Cîţu

Războiul Daniel Zamfir - Florin Cîţu a înregistrat o nouă bătălie a vorbelor. Senatorul îl acuză că nu știe ce să spună, iar ministrul spune că nu Comisia economică, ci cea de buget-finanțe are atribuții de control parlamentar pentru ministerul pe care îl conduce.

Daniel Zamfir a atacat, pe Facebook, spunând că „ministrul #Pref s-a făcut mic mic. Nu vrea sa vina la audiere la Comisia econimica. Eu nu-mi imaginam ca Cîțu e atat de las. Dupa ce Orban a zis ca cîțu va veni la Comisia economică, intre timp s-a sucit. Nu mai vine, „ca nu e de specialitate”. Noi, cei din Comisia economică, nu suntem de nivelul lui. Ii e frica ca nu stie sa dea explicatii pentru „combinatiile puturoase” din buget. Citule, nu vei scapa! Cat crezi ca poti fugi? Se strange latul… Apropo: Citule, adu in tara banii din off-shore ca sa-i impozitezi si tu ca toata lumea!” este mesjaul lui Zamfir de pe Facebook.

Senatorul Zamfir, recent tracut la PSD, a publicat pe Facebook și răspunsul ministrului Florin Cîţu: „Ca urmare a adresei din 22 ianuarie prin care mă invitaţi să particip la şedinţa Comisiei economice din data de 28.01, vă aduc la cunoştinţă că nu voi putea da curs invitaţiei, având în vedere faptul ca analiza activităţii Ministerului Finanţelor Publice nu intră în atribuţiile Comisiei economice. Dacă invitaţia la Comisia economică nu are alte raţiuni decât pur politice şi speculative, sunt nevoit să declin invitaţia de a participa la şedinţa din 28 ianuarie. În cazul în care şi alte comisii sunt interesate de aspecte ce ţin de activitatea Ministerului de Finanţe, vă reamintesc ca Regulamentul Senatului prevede la articolul 178 invitarea membrilor Guvernului la dezbateri pe teme politice de interes major”.

Pe 22 ianuarie, preşedintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat pentru Agerpres că ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat pe 28 ianuarie, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat pentru a oferi explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Cîțu: Sunt oameni în Parlament care nu au citit Regulamentul

Ministrul Finanţelor spune, în replică, că activitatea sa este evaluată de Comisia de buget-finanţe, arătând că acesta este Regulamentul Parlamentului şi a afirmat că „sunt foarte mulţi oameni” care nu au citit niciodată acest regulament.

„Ministrul Finanţelor Publice este evaluat de Comisia de buget-finanţe. Acesta este Regulamentul Parlamentului şi noi toţi trebuie să respectăm Regulamentul Parlamentului. Senatorii şi deputaţii au modalităţi prin care pot să afle informaţii de la Ministerul Finanţelor publice fără să facă un circ politic, sunt interpelări, întrebări şi dacă se doreşte audierea unui ministru se poate face la „Ora Guvernului”. (…) Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care petrec mult timp în Parlamentul României şi încă nu au citit niciodată Regulamentul şi îşi bat joc. Au fost obişnuiţi cu modul PSD de a-şi bate joc de Regulament. Noi respectăm Regulamentul”, a spus Cîţu, întrebat dacă va merge la audierile din Comisia economică a Senatului, solicitate de preşedintele acestei comisii, Daniel Zamfir.

În scandal a intervenit și liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care i-a transmis un mesaj lui Daniel Zamfir. „Colegii din grupul parlamentar al PNL îi recomandă domnului senator proaspăt trecut de la un partid la altul să citească Regulamentul şi să folosească instrumentele parlamentare pe care le are la îndemână, şi anume întrebarea sau interpelarea sau, conform Regulamentului Senatului, participarea la ‘Ora Guvernului’”, a spus Roman.