Evenimentul Zilei > Politica > O nouă ACHIZIȚIE în Parlament pentru REUNIUNEA NATO. Vezi cât costă
O nouă ACHIZIȚIE în Parlament pentru REUNIUNEA NATO. Vezi cât costă

O nouă ACHIZIȚIE în Parlament pentru REUNIUNEA NATO. Vezi cât costă

Camera Deputaţilor cumpără un sistem pentru traducerea conferinţelor de presa, în vederea organizarii de către Parlament a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO la Bucureşti, valoarea estimată fiind de 189.069 lei. Este a treia achiziție a Camerei pentru acest eveniment, după ce la începutul lui iunie au cumpărat calculatoare și două platforme autoridicătoare pentru persoane cu dizabilități în valoare totală de aproximativ 720.000 lei. La începutul lunii mai, parlamentarii au votat pentru achiziționarea a 25 de autoturisme, dintre care 3 limuzine de lux, contra sumei de 4,7 milioane lei.

Conform SEAP, Camera Deputaţilor vrea să achiziţioneze un sistem pentru traducerea conferinţelor de presa, valoarea estimată a achiziţiei fiind de 189,069 de lei, iar cuantumul garanţiei de participare este de 1.890 de lei.

5% din din pretul contractului, fără TVA, ar urma să constituie garanţia de bună execuţie. Criteriu de atribuire este prețul cel mai scăzut, iar finanţarea se face din fondurile bugetare.

Instituţia ar urma să analizeze ofertele care i-au fost transmise până la data de 26 iunie 2017.

Potrivit anunţului postat pe SEAP, achiziţia se face în vederea organizarii de catre Parlamentul României a celei de-a 63-a Sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO la Bucuresti.

Palatul Parlamentului va găzdui în octombrie 2017 sesiunea de toamnă a Adunării parlamentare a NATO. La eveniment sunt invitate 800 persoane, printre acestea numărându-se şi parlamentari din cele 28 de state membre NATO. De asemenea, la eveniment vor participa secretarul general al NATO şi preşedintele AP NATO.

Pe 8 iunie, Camera Deputaților anunța că vor fi achiziţionate 70 de calculatoare desktop pentru secretariatul internaţional, secretariatele delegaţiilor şi pentru punctul de acces Internet, 10 laptopuri pentru prezentările din sălile de reuniune, două calculatoare control acces, o staţie procesare înregistrare date, precum şi patru computere portabile şi două platforme autoridicătoare pentru persoane cu dizabilităţi.

La sfârșitul lunii mai, Parlamentul a votat pentru cumpărarea a 25 de mașini, între care se numără și trei limuzine de lux, la un cost total de 1 milion de euro, pentru reuniunea NATO de la București care durează 4 zile.