Evenimentul Zilei > Economie > O mare casa de modă pierde controlul. Preluare spectaculoasă pe piaţa mondială de produse de lux
O mare casa de modă pierde controlul. Preluare spectaculoasă pe piaţa mondială de produse de lux

O mare casa de modă pierde controlul. Preluare spectaculoasă pe piaţa mondială de produse de lux

Miliardarul francez Bernard Arnault vrea să-şi consolideze controlul la grupul Christian Dior pentru aproximativ 12,1 miliarde de euro, iar cea mai mare parte a operaţiunilor Christian Dior să fie înglobate în grupul de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), transmite Bloomberg.

Familia Arnault deţine în prezent 74,1% din capitalul holdingului Christian Dior, care la rândul său deţine 41% din acţiunile LVMH, cel mai mare grup mondial de produse de lux.

Conform termenilor unei oferte prezentate marţi, LVMH va prelua Christian Dior Couture, filială a Christian Dior SA, pentru 6,5 miliarde de euro. Christian Dior Couture produce genţile de damă marca Lady Dior precum şi articolele de îmbrăcăminte pentru bărbaţi şi femei marca Christian Dior. În paralel, grupul LVMH s-a oferit să preia totalitatea acţiunilor deţinute de minoritari la grupul Christian Dior SA. Obiectivul acestei duble tranzacţii este să unifice operaţiunile mărcii Christian Dior în cadrul grupului LVMH, care deţine deja operaţiunile de parfumuri marca Dior, a subliniat directorul financiar de la LVMH, Jean-Jacques Guiony, apreciază Bloomberg, citat de Agerpres.

La finalul acestor operaţiuni anunţate, care au o valoare totală estimată la 12 miliarde de euro, grupul familiei Arnault va putea deţine 100% din capitalul Christian Dior, care la rândul său va păstra o participaţie de 41% din acţiunile LVMH, după vânzarea totalităţii acţiunilor sale la filiala Christian Dior Couture.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: