O garsonieră în Mamaia costă mai mult decât una din Capitală. Prețurile au devenit uluitoare la malul mării

O garsonieră în Mamaia costă mai mult decât una din Capitală. Prețurile au devenit uluitoare la malul mării Sursă: Arhivă EVZ

Prețurile imobiliarelor au crescut enorm, iar românii trebuie să scoată din buzunar sume fabuloase pentru o garsonieră în stațiunea Mamaia. Acestea sunt mai scumpe ca multe apartamente din Capitală.

Apartamentele și garsonierele din Mamaia au ajuns să coste mai mult ca cele din Capitală. Proprietarii profită de turiștii de la mare și pun o chirie pe măsură.

Prețurile sunt prohibitive

O simplă garsonieră de tip studio din Mamaia Nord, de 53 de metri pătrați, se vinde în aceste zile la prețul de aproape 60.000 de euro. Proprietarul justifică suma cerută prin faptul că este la doar două minute de mers pe jos de plajă și are vedere la mare. Un alt aspect important este că locuința se află într-un complex care are piscină, terase, loc de joacă, parcare privată și sistem de supraveghere video.

De cealaltă parte, la polul superior al ofertelor, o garsonieră situată chiar pe faleza Mamaia costă nu mai puțin de 280.000 de euro! Metrul pătrat are un preț de aproape 5.500 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proprietarii trebuie să își scoată banii și aleg să dea apartamentele pe sume uriașe. Cu toate astea, mulți turiști nu se uită la preț și preferă să aibă un concediu de lux.

Pentru o garsonieră în Mamaia, prețul pentru o singură noapte este de 40 de euro. Cei care vor să închirieze un apartament cu două camere, tot o noapte, plătesc aproximativ 90 de euro, potrivit Cancan.

Cel mai ieftin hotel din Mamaia

Cu toate că prețurile la Marea Neagră sunt uriașe, o parte din proprietarii din Mamaia au decis să închirieze și pe sume mai mici. Cel mai ieftin hotel din stațiunea de fițe este 250 de lei pe noapte.

Potrivit prim-vicepreședintelui Federației patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Nicolae Bucovală, sunt hoteluri rezervate deja cu 60-70% din capacitate, dar sunt și hoteluri care nu au investit și nu au încă rezervări.

„Tarifele au crescut între 15 şi 20 %, evident, creşterea cea mai mare se înregistrează pe vârful de sezon, acolo unde şi cererea este cea mai mare, de altfel. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

„Noi vrem turiști, nu vrem să îi jecmănim, dar fără această creștere rezonabilă nu putem funcționa”, spune Nicolae Bucovală, prim-vicepreședintele Federației patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).