O femeie din China pe nume Chen, din provincia Xiamen, de pe coasta de est a Chinei, a realizat că nu mai poate auzi vocea prietenului ei, într-o dimineață, când s-a dat jos din pat.

Inițial femeia a crezut că și-a pierdut auzul și a mers de urgență la spital. Acolo a constatat că poate auzi vocea doctoriței ORL care a consultat-o, dar nu a putut să audă vocea unui medic bărbat. Așa a descoperit că nu poate auzi vocile bărbaților, conform metro.co.uk.Medicii au încercat să descopere cauzele simptomelor ciudate, acestea sunt total opuse pierderilor comune ale auzului.

Medicul ORL care a consultat-o pe femeie, Dr Lin Xiaoqing, de la Spitalul Qianpu din China, a considerat că e posibil ca afecțiunea să fi fost declanșată de stres. Pacienta i-a spus că a muncit foarte mult în ultima perioadă, că a fost extrem de stresată și că nu s-a odihnit suficient.

Cu o seară înainte de declanșarea afecțiunii, femeia a mărturisit că a avut o stare de greață și că a auzit un sunet ciudat în urechi. Nu a luat în seamă acest sunet fiindcă a crezut că este din cauza oboselii și că își va reveni după ce ce se odihnește.

Specialiștii în medicină au confirmat faptul că această afecțiune este destul de rară și apare la unul din 13.000 de pacienți.

Momentan nu s-a descoperit cauza care a declanșat boala femeii. Femeia a primit un tratament de urgență și medicii speră să-și poată recupera în totalitate auzul.

Sursa foto: AsiaWire