O femeie de 155 kg a născut în chinuri

O femeie de 155 kg a născut în chinuri

Medicii s-au chinuit câteva ore pentru a proteja viaţa mamei şi a nou-născutului. Pentru că naşterea naturală s-a dovedit imposibilă, s-a recurs la cezariană.

Naştere cu greutate pentru medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. O suceveancă de 155 de kilograme a fost adusă la Iaşi să nască. Este al doilea caz ajuns la Cuza Vodă în ultimele săptămâni. Medicii atrag atenţia femeilor supraponderale că trebuie să se gândească foarte bine când decid să dea naştere unui copil.

Trei doctori şi trei asistenţi au ajutat-o pe femeia din Suceava să nască. Tânăra, în vârstă de 34 de ani, cântărea 155 de kilograme. Chiar dacă iniţial s-a dorit o naştere pe cale naturală, medicii s-au văzut nevoiţi să intervină chirurgical pentru a salva atât viaţa mamei cât şi a copilului. Femeia a născut o fetiţă de 3,7 kilograme. "Obezele nasc copii de dimensiuni mari şi există risc mare de deces, sunt cazuri mai complicate", a declarat medicul Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Pacienta a fost anesteziată de la jumătate în jos, pentru că altfel i-ar fi fost pusă viaţa în pericol, atât a ei cât şi a copilului. Operaţia a durat mai bine de o oră. Starea pacientei este foarte bună. Fetiţa este sub supravegherea medicilor neonatologi.

Ne puteți urmări și pe Google News