POVESTEA COMPLETĂ. Coşmarul de 19 ore al familiei care a dormit în maşina sechestrată de "hingheri". Victimele: doi copii înspăimântaţi

POVESTEA COMPLETĂ. Coşmarul de 19 ore al familiei care a dormit în maşina sechestrată de "hingheri". Victimele: doi copii înspăimântaţi

O familie din Bucureşti, formată din soţ, soţie şi doi copii şi aflată în trecere prin Cluj, s-a blocat în autoturismul care fusese ridicat pentru că era parcat neregulamentar. Cei patru au dormit azi-noapte în maşină, în curtea Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj. Inuman: autorităţile clujene s-au luat la ambiţie cu familia din Bucureşti, refuzând să elibereze maşina, deşi pe rampă au stat peste noapte doi copii de 8 şi 9 ani. Miza întregului coşmar: o diferenţă de 215 lei între cele două amenzi.

UPDATE: Familia Ispravnic din Bucureşti a petrecut mai bine de 19 ore, de marţi spre miercuri, în autoturismul sechestrat în parcarea RADP. Doi copii, de opt şi nouă ani, au stat îngheţaţi de spaimă ca cineva să le aducă o sticlă de apă sau să le ofere un pachet cu mâncare. Nimeni de la autoritatea pentru Protecţia Copilului nu a venit la faţa locului. La faţa locului a fost şi un echipaj de poliţie care a constatat că nu e nicio problemă legată de tulburarea liniştii şi ordinii publice şi a plecat fără să sesizeze Direcţia pentru Protecţia Copilului, asta deşi în maşină se aflau doi copii minori.

RADP a lăsat doi copii fără apă şi mâncare

Ioan Morocăzan, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj, instituţie care ridică autoturismele parcate ilegal în Cluj Napoca, a încercat o explicaţie necredibilă. "În cursul serii de luni am sunat la 112 şi am anunţat cazul. Cred că cei de la Poliţie au sunat şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului", a spus Morocăzan. Întrebat de ce nu le-a dat copiilor măcar o sticlă de apă, directorul RADP a spus că a dispus angajaţilor să facă acest lucru, dar abia în cursul zilei de azi, adică după mai bine de 16 ore.

Replica directorului de la Protecţia Copilului, Nicoleta Molnar a venit rapid. "Este o mare minciună totul. Noi nu am fost anunţaţi de nimeni. Pe noi ne-au sunat jurnaliştii. Am fost acolo şi am discutat cu părinţii şi pot să vă spun că minorii erau traumatizaţi. Vom anunţa colegii din Bucureşti ca să urmărească situaţia celor doi copii. Este vorba despre doi copii, unul de 8 şi altul de 9 ani", a spus Molnar.

A vrut să viziteze Clujul şi s-a ales cu maşina ridicată

Şoferul autoturismului din Bucureşti, Călin Ispravnic, a luat decizia să nu îşi abandoneze maşina şi a recurs la un gest disperat. Când a văzut că maşina era ridicată pe platforma de ridicare, proprietarul maşinii şi-a urcat copiii în auturism. "Nu aveam ce face altceva. Toate lucrurile noastre erau în maşină".

Acesta şi-a parcat maşina pentru câteva minute în centrul Clujului, în apropierea Catedralei Ortodoxe. A vrut să le arate copiilor cum arată un oraş cu o istorie care datează din vremea imperiului roman. Când s-a întors la maşină aceasta era deja ridicată pe o platformă care aparţine RADP. "În momentul în care am văzut maşina ridicată pe platformă, am solicitat să dea maşina jos pentru că aveam posibilitatea să achit 200 de lei dar acum mi se pare inuman să achit 415 lei. Trăim într-o perioadă în care orice capriciu a unor autorităţi locale este posibil în România".

Bărbatul spune că unul dintre copii s-a speriat foarte tare şi a suferit un şoc emoţional. "Dacă nu s-ar fi îmbolnăvit, aş fi stat în maşină până când câştigam litigiul cu cei de la RADP".

UPDATE 1: În urmă cu scurt timp, membrii familiei au coborât din maşină. Soţia a mers la un bancomat de unde a scos bani pentru a plăti amenda de 400 de lei, apoi au plecat. "N-am nimic cu oamenii de aici, nu toţi sunt aşa, dar eu nu îmi doresc să mai calc în Cluj-Napoca", a spus soţul. Incidentul s-a petrecut ieri după-amiază, când angajaţii RADP Cluj au ridicat maşina parcată ilegal în faţa Teatrului Naţional. În timp ce autoturismul era transportat spre locul de depozitare, iar autospeciala Serviciului Ridicări era oprită la un semafor, cei patru membri ai familiei au urcat pe platformă şi s-au închis în autoturism. Familia a refuzat să coboare, spunând că a parcat regulamentar maşina şi că nu există niciun motiv pentru care să fie ridicat autovehiculul. Azi-noapte, oamenii din autoturism au mers la toaletă pe rând, astfel încât tot timpul să rămână cineva în maşină. Reprezentanţii Protecţiei Copilului din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au ajuns, astăzi, la sediul RADP Cluj şi copiii au fost duşi, împreună cu mama, la o pensiune, în timp ce tatăl a rămas în autoturism. În curtea RADP, unde a fost dus autoturismul, se află, miercuri, şi reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, având loc negocieri cu bărbatul.

Ne puteți urmări și pe Google News