Evenimentul Zilei > International > O excursie de aproape trei decenii Omul care a „condus” până la Lună și înapoi
O excursie de aproape trei decenii Omul care a „condus” până la Lună și înapoi

O excursie de aproape trei decenii Omul care a „condus” până la Lună și înapoi

Un neamț a făcut o excursie în jurul lumii timp de 26 de ani, în aceeași mașină care i-a fost și dormitor și bucătărie și atelier de reparații.

Atunci când germanul Gunther Holtorf a pornit într-o călătorie de un an și jumătate în Africa, în 1988, nu avea nici cea mai mică idee că excursia sa va dura aproape 30 de ani. La finalul „drumeției”, germanul, alături de soția sa, a călătorit aproape 900.000 de kilometri, mai mult decât distanța de la Pământ la Lună și înapoi. Iar întreaga călătorie în jurul lumii s-a făcut în aceeași mașină, botezată de proprietar Otto și care încă e pe picioare, reamenajată pentru a servi drept dormitor și bucătărie de campanie.

Povestea lui Gunther, acum în vârstă de 77 de ani, a început acum 26 de ani când a decis să renunțe la slujba pe care o avea de 30 de ani la compania Lufthansa și să viziteze Africa. Toate planurile de călătorie și le-a făcut cu Christine, cea de-a patra soție a sa, pe care tocmai o întîlnise și care a acceptat să i se alăture în excursia temerară. După 100.000 de kilometri parcurși de-a lungul Africii și după ce s-au îmbolnăvit de cinci ori de malarie, cei doi au decis să meargă mai departe, dincolo de Continentul Negru.

Condiții mizere

Drumul i-a purtat apoi prin America de Sud și de Nord, Asia, Australia și Europa. Otto le-a fost mereu alături și, susține Gunther, mașina a fost în realitate cel de-al treilea membru al familiei. Cei doi au pornit la drum cu economiile pe care reușiseră fiecare să le facă, dormind doar în mașină, cumpărând alimente din piețele locale și gătind singuri. Din când în când, cineva, impresionat de povestea lor, le oferea un mic sprijin financiar. Nu au avut cu ei un telefon mobil și nici un blog sau cont de Facebook pentru a împărtăși lumii experiența lor unică. „De multe ori, am trăit în condiții mizere și, din acest motiv, îți trebuie a naibii de multă răbdare. Dar am întâlnit foarte mulți oameni care ne-au spus că ar dori și ei să facă o astfel de excursie în jurul lumii”, își amintește Gunther.

În 2010, a pierdut-o pe Christine, răpusă de cancer. „Mi-a cerut să continui călătoria, să nu o uit și să fac tot ceea ce urma să fac în numele ei”, a povestit Gunther, arătând cu degetul spre poza femeii lipită de oglinda retrovizoare de deasupra bordului. La câteva luni după moartea ei, fiul lui Christine i s-a alăturat lui Gunther într-o etapă a călătoriei în care a acoperit Sri Lanka, China și Coreea de Nord. În 2012, temerarul călător și-a găsit o altă parteneră, Elke, care și-a luat un an sabatic pentru a i se alătura lui Gunther în explorarea Japoniei.

Anul acesta, bătrânul și-a încheiat excursia în fața Porții Brandenburg din Berlin, înainte de a se întoarce în orășelul său de baștină din Bavaria.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: