Evenimentul Zilei > Politica > O dă la întors ALDE? Norica Nicolai: „Coaliţia de guvernare să găsească O SOLUŢIE ACCEPTABILĂ PENTRU TOŢI!”
O dă la întors ALDE? Norica Nicolai: „Coaliţia de guvernare să găsească O SOLUŢIE ACCEPTABILĂ PENTRU TOŢI!”

O dă la întors ALDE? Norica Nicolai: „Coaliţia de guvernare să găsească O SOLUŢIE ACCEPTABILĂ PENTRU TOŢI!”

Europarlamentarul Norica Nicolai consideră că România trebuie să meargă înainte, dincolo de orgoliile politicienilor, iar coaliţia de guvernare "să aibă înţelepciune" pentru "o soluţie acceptabilă pentru toţi".

Ea a menţionat că nu a avut discuţii cu colegii săi europarlamentari pe tema crizei politice din România pentru că au avut o agendă încărcată în ultima săptămână.

"Nu ştiu cum vor soluţiona această criză politică. Sper ca alianţa să aibă înţelepciune, să avem totuşi o rezolvare într-un fel sau altul, pentru că România trebuie să meargă înainte, dincolo de ceea ce se întâmplă în politică, de orgoliile politicienilor. Nu cred că este timpul trecut ca toată lumea să se aşeze la masă. Şi domnul Grindeanu, şi domnul Dragnea fac parte din PSD, este o problemă internă a PSD înţeleg în această dispută între domnul Dragnea şi premier. Cred că dacă există înţelepciune şi responsabilitate politică, vor găsi o soluţie care să fie acceptabilă pentru toţi, dar mai ales benefică pentru România", a afirmat, vineri, Norica Nicolai la Senat.

Europarlamentarul se aşteaptă ca viitorul premier român "să fie foarte puternic şi să fie respectat în Uniune".

"Nu ştiu cine va fi viitorul premier, nu ştiu când va fi şi cum se va numi el, dar sper că dacă vom avea un alt premier să nu experimentăm, să avem un om politic foarte puternic, un om politic care să aibă viziune, care să ajute România să treacă peste această perioadă. Trebuie să punem şi în context european. În momentul de faţă sunt multe dispute la Bruxelles cu privire la viitorul Uniunii. Toată lumea aşteaptă alegerile din Germania. în Franţa ne-am lămurit ce se întâmplă şi cred că România este obligată să îşi întărească poziţia în Uniunea Europeană. De aceea aştept un premier foarte puternic, un premier care să fie respectat în Uniune", a adăugat Nicolai, citată de Agerpres.

Întrebată dacă şeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, are acest profil, ea a spus că el corespunde profilului, dar că decizia aparţine coaliţiei.