O cunoscută actriță TRAGE UN SEMAL DE ALARMĂ pentru părinți: "Online lucrurile pot denatura rapid și în moduri foarte urâte"

O cunoscută actriță TRAGE UN SEMAL DE ALARMĂ pentru părinți: "Online lucrurile pot denatura rapid și în moduri foarte urâte"

O cunoscută actriță trage un semnal de alarmă pentru părinți. Internetul poate fi un instrument util, însă aduce și riscuri majore, iar cele mai facile victime sunt copiii și adolescenții.

Dana Rogoz a constatat că cea mai mare amenințare asupra copiilor este internetul, acesta având un impact major:  " Astazi mai mult ca oricand, Ziua Sigurantei pe Internet, sustinuta de UPC, este un moment in care sa ne gandim putin nu doar la ce impact are asupra noastra internetul, dar si ce impact are asupra copiilor.   

Mereu m-am gandit ca noi, generatia cu “cheia de gat” o sa le povestim copiilor nostri despre o lume care nu mai exista, o lume in care ieseam afara in fata blocului si ne jucam cu jucariile pe pres(!) sau alergam si ne faceam de treaba zi lumina, o lume in care ne sunam pe fix (chiar, cine mai are fix?) si in care mesajele scrise nu existau decat pe biletele, la scoala. Si cand o sa ne intrebe cum ne intalneam, o sa le spunem ca fixam o ora si un loc si veneam, fara sa intarziem – iar ei o sa se uita mirati la noi si nu o sa inteleaga: Cum adica, nu va dadeati SMS-uri sau mesaje pe net?

Stiu prea bine ca lumea in care am copilarit noi nu mai are nicio legatura cu lumea in care ne crestem copiii. Nu cred in interzicerea tabletelor sau a internetului la copii, asa cum nici nu cred ca un copil poate sa creasca armonios daca nu interactioneaza cu alti copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cred, ca in orice aspect al vietii mele, in echilibru. Si mai cred ca cei mici, asa, cu tabletele lor care ni se pare noua ca ii instraineaza, cu prea multe sms-uri si prea putine discutii fata in fata, se pregatesc de fapt pentru viitorul lor, pentru lumea lor. Asa ca tot ce poti face ca parinte este sa incerci sa ii oferi copilului un echilibru si un mic “platouas” format din tot felul de experiente din care el sa poata alege ce i se potriveste mai bine. Si, mai mult decat orice, sa incerci sa il feresti de lucrurile care il pot afecta, sa il inveti sa isi protejeze datele cu parole bune si sa il inveti ca nu toata lumea cu care vorbeste online este neaparat bine intentionata – daca are dubii cu privire la un necunoscut, poate sa vina la tine si sa iti ceara parerea", notează Dana Rogoz pe blogul personal.