Evenimentul Zilei > Social > O copilă de 13 ani violată, ziua în amiaza mare la Obor, în București | Memoria EVZ
O copilă de 13 ani violată, ziua în amiaza mare la Obor, în București | Memoria EVZ

O copilă de 13 ani violată, ziua în amiaza mare la Obor, în București | Memoria EVZ

În octombrie 1993, „Bulina roșie” titra pe manșeta ziarului un titlu înfiorător: „O fetiță de 13 ani este violată în văzul lumii”.

Fata se afla într-un parc de distracții situat în vecinătatea magazinului Bucur-Obor, cam pe unde se află astăzi Primăria Sectorului 2. Ea a fost violată de un tânăr de 26 de ani, zilier la una din firmele care exploatau mașinăriile de distracție din „Luna Park”. După ce a atras-o în baraca unde se încasau banii din tiribombe, bestia și-a bătut joc de biata copilă, în fel și chip. Ca să nu i se poată verifica amprentele, violatorul și-a ars mâinile cu smoală. Tot a fost prins.

INFO

Articolele de fapt divers erau extrem de apreciate de cititorii EVZ de acum 23 de ani, la fel ca și cei care ne citesc și azi. Iar amănuntele despre crimele din acei ani făceau diferența între informațiile din ziarul nostru și restul presei.

CV

Cei doi autori ai anchetei au fost Simona Ionescu și Emil Berdeli. Simona este astăzi redactorul șef al EVZ, după ce a fost redactor șef adjunct la Libertatea și Click. Berdeli conduce site-ul insolent.ro