Nutriționistul atrage atenția. Greșeala pe care mulți o facem în timpul mesei. Adaugă chiar și 300 de calorii!

Sursa: Arhiva EVZ

Un cunoscut medic nutriționist prezintă câteva principii care ne pot schimba complet stilul de viață. Mai mult el recomandă și alimentul pe care este bine să îl mâncăm de 3 ori pe săptămână.

„Există un mit conform căruia o un stil de viață sănătos înseamnă doar a mânca sănătos și a face mișcare. În realitate, crearea unui stil de viață sănătos și menținerea acestuia nu depinde doar aceșți doi factori, ci și de o atitudine pozitivă, o sănătate mintală puternică și o imagine de sine sănătoasă. Sănătatea mintală este unul dintre cei mai importanți factori în crearea unui stil de viață sănătos. Abilitatea de a ne gestiona sentimentele și de a face față stresurilor și dificultăților de zi cu zi poate fi o provocare", a transmis medicul Şerban Damian.

Alimentul pe care să îl mănânci de 3 ori pe săptămână

Este vorba despre peşte. „Datorită conținutului de acizi grazi, omega 3, peștele reduce riscul bolii Alzhaimer. Consumă peşte preparat la abur sau pe grătar pentru că este ușor de digerat, fiind sărac în calorii. De preferat sunt soiurile de peşte oceanic, pentru că sunt bogate în acizi grași.”, explică medicul nutriționist.

Pâinea să nu fie eliminată din alimentatie. Consumul regulat de cereale integrale ajută la prevenirea unor afecțiuni.

„Pâinea este un aliment hrănitor și care te satură rapid. Alege să consumi pâine integrală, neagră, cu semințe și lasă ca ultimă opțiune pâinea albă. Dacă te confrunți cu câteva kilograme în plus, evită să adaugi orice peste pâine, fie că vorbim de unt, margarină, gem, miere, etc.”, recomandă medicul.

„Consumul regulat de cereale integrale ajută la prevenirea unor afecțiuni importante precum diabetul zaharat, cancer de colon, rinichi și cel mamar și diverse boli cardiovasculare. Puteți consuma orez, paste integrale fără adaos de unt, sosuri pe baza de smântână, uleiuri grase,etc", a mai spus specialistul, potrivit dcnews.ro.

La masă este recomandat să te concentrezi doar pe mâncare și pe nimic altceva

„Când luăm masa, este recomandat să te concentrezi doar pe mâncare și pe nimic altceva. Asta pentru a șți când să te oprești din mâncat. Dacă în timpul meselor te concentrezi doar pe mâncare, mesteci încet, îi acorzi creierului un timp adecvat pentru a trimite mesajul „complet” stomacului. Cercetările au arătat că o persoană care mănâncă în timp ce se uită la televizor consumă cu până la 300 de calorii mai mult față de o persoană care ia masa fără a întreprinde o altă activitate.”, conchide Șerban Damian.