Prințul Albert de Monaco și Charlene Wittstock s-au căsătorit astăzi religios, în cadrul unei ceremonii somptuoase. La câteva minute de la sosirea Prințului Albert, a apărut pe covorul roșu și Charlene, condusă de tatăl său. Purtând o rochie ivorie, fără mâneci şi cu trenă lungă, cu broderii cu mii de cristale Swarovski şi perle, creaţie a lui Giorgio Armani, prințesa a pășit în noua sa viață în aplauzele invitaților din Curtea de onoare a palatului princiar, locul unde a avut loc ceremonia.
Au urmat schimbul de jurăminte şi de verighete şi o melodie sud-africană, locul de origine al Prinţesei de Monaco.
Ceremonia a fost oficiată de mai mulţi preoţi, conduşi de Arhiepiscopul Bernard Bersi, care i-a îndemnat pe miri "să trăiască în iertare şi să se înţeleagă".
"Angajamentul căsătoriei în faţa lui Dumnezeu este baza credinţei creştine. Dumnezeu este dragoste", a afirmat arhiepiscopul în cuvântarea sa.
Autoritățile s-au pregătit temeinic pentru eveniment și au instalat zeci de ecrane uriașe în tot orașul. Peste 50 de televiziuni transmit, în direct, nunta din Monaco.
Un meniu "magnific, elegant, seducător"
Mirii au traversat traversa oraşul, într-un automobil hibrid Lexus decapotabil, până la o capelă unde mireasa a depus buchetul. Spre seară, va începe dineul princiar. Norocoșii prezenți vor mânca feluri alese dintr-un meniu mediteranean, concepute de renumitul maestru bucătar Alain Ducasse.
Potrivit acestuia, invitaţii vor degusta un meniu "magnific, elegant, sănătos" şi atrăgător, atât pentru papilele gustative cât şi pentru vedere.
Ducasse, care locuieşte la Monaco de aproape un sfert de secol, a dat asigurări aseară că felurile de mâncare vor combina "aromele mării şi muntelui", cu produse locale, din care va lipsi însă carnea.
Cei 500 de invitaţi vor fi aşezaţi la mese rotunde de câte zece persoane, în saloanele şi pe terasele Operei Garnier. Începând cu ora 19.00, oaspeţii vor putea gusta trei feluri de mâncare şi un desert, Ducasse având grijă ca unele elemente ale meniului să-i amintească miresei de ţara sa natală, precum vinul servit la masă sau planta numită Protea, floarea naţională sud-africană, cu care va fi decorat tortul nupţial.
Pe lista invitaților se numără Karl Lagerfeld, Inès de la Fressange, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism Jean Todt, preşedintele CIO Jacques Rogge, regele Suediei, preşedintele libanez Michel Suleiman, preşedintele Irlandei Mary McAleese, dar şi principesa Margareta şi principele Radu ai României.
A încercat Charlene Wittstock să fugă?
În ultimele zile s-au vehiculat informații care indicau chiar o anulare a ceremoniilor, după ce Charlene Wittstock ar fi fost văzută într-un aeroport, încercând să se întoarcă în ţara de origine, Africa de Sud. Motivul ar fi fost un al treilea copil nelegitim al logodnicului, un adevărat playboy până nu demult. Prinţul Albert mai are doi copii, din relaţii pasagere, însă niciunul nu poate moșteni tronul, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic de pe Riviera Franceză.
Ieri, însă Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi Charlene Wittstock s-au căsătorit civil. Căsătoria a devenit oficială când Preşedintele Consiliului de Stat din Monaco, Phillipe Narmino, le-a spus clar: “Vă declar uniţi prin sfânta căsătorie”. Cei doi au semnat actele cu un stilou special din aur, împodobit cu pietre preţioase şi cu monogramă princiară, creat de celebra firmă Montblanc. După ceremonie, cei peste 7 000 de cetăţeni ai Rivierei Franceze au fost invitaţi în piaţa din Monaco, unde a concertat celebrul cântăreţ francez Jean Michel Jarre.
- Rămâi pe www.evz.ro pentru a urmări nunta regală de la Monaco!
<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/EmCJZuIx5mQ" height="349" width="425"></iframe>