Așa cum era de așteptat, meniul a fost sofisticat, pe bază de pește.Totuși, în zori, sarmalele s-au amestecat cu manelele.

Concluzia a fost una singură: nunta a fost una reușită, din toate punctele de vedere!

La un făcut un calcul bazat pe dezvăluirile unor invitați, iar suma adunată de tânăra familie ar fi de peste 500.000 de euro, potrivit libertatea.ro

 

Era atâta lume că nici nu aveai cum să te întâlnești cu toți, dar să și vorbești. Eu, unul, nici nu știu exact cine a fost la nuntă și cine n-a fost”, a spus, unul dintre invitați.

E drept, cortul a fost uriaș. Dacă aveai masă într-un capăt, șansele de a reuși să schimbi câteva vorbe cu cineva din celălalt capăt erau aproape nule. Chiar și așa, câteva absențe au fost remarcate și remarcabile.

Prima, Bombonica Prodana, însăși mama mirelui și fosta soție a lui Liviu Dragnea. Zvonurile spun că juniorul și-ar fi dorit mama alături la nuntă, dar liderul PSD s-a opus.

A doua, familia Pandele-Firea. Gabriela Firea a oficiat, în calitate de primar general al Capitalei, cununia civilă a lui Valentin Dragnea cu Gina Tătulescu, dar ea și soțul, Florentin Pandele, nu au participat la petrecerea de la Palatul Snagov.

Meniu de 110 euro, plicuri cu sume rotunjite

S-a mâncat bine, s-a mâncat exotic. File de somon afumat pe blinii cu sos de iaurt și mărar, vol-au-vent cu păstrăv afumat, nuci, busuioc și ceapă verde, dar și pate de ficat de pasăre cu aromă de vin de Porto, plus terina din piept de curcan cu ficat.

File de somon la primul fel. Trei feluri de carne la al doilea.

Și-au venit și sarmalele, o data cu muzica de petrecere și de inima albastră a lui Florin Salam. Și-au ieșit la dans nuntașii.

Invitații, cu mici excepții – cum ar fi fostul premier Sorin Grindeanu, care nu a rămas la petrecere, mai mult de o jumătate de oră, s-au distrat până spre dimineață. Și la plecare, după felicitări, mulțumiri, au lăsat discret și darul pentru tânăra familie aflată la început de drum.

Peste jumatate de milion de euro

Băiatul lui Dragnea a strâns, așadar, o mică avere la petrecerea de la Snagov. Menționăm că meniul de nuntă a fost 110 euro de persoană și, potrivit surselor Libertatea, cel mai mic dar de nuntă a fost, pe lângă suma de bani pentru „tacâm”, de 390 de euro. Mai exact, în plic a fost lăsată o sumă totală de 500 de euro. Alți invitați, ceva mai generoși, au pus în plic, pe lângă suma de bani pentru „tacâm”, un „supliment” în valoare de 500 de euro.

 Dar, pentru că nu vorbim despre orice nuntă, ci despre cea a fiului liderului celui mai puternic partid politic din România, au fost destui nuntași care au ridicat ștacheta mult mai sus și au lăsat mirilor cadouri care depășesc valoarea de 1.000 de euro.

Astfel, Libertatea a făcut un calcul simplu, ținând cont de numărul de invitați și valoarea „darului” dezvăluită de unii participanți. Și rezultă că Dragnea jr. a avut încasări de peste jumătate de milion de euro.

De precizat este că fata cea mică a lui Traian Băsescu, Elena, care și-a organizat nunta tot la Palatul Snagov, a câștigat atunci nu mai puțin de 460.000 de euro, având cam același număr de invitați: 800. Cel puțin aceasta este suma care se regăsește în declarația de avere făcută publică de Elena Băsescu în 2013, la un an de la eveniment.

Stiliștii Adina Buzatu și Răzvan Ciobanu au analizat ținutele mirilor și, desigur, pe cea a liderului PSD și a tinerei lui iubite.

Gina Tătulescu, cea care și-a unit ieri destinul cu Valentin Dragnea, a purtat o rochie fistic, fină, asortată cu cravata lui Valentin. Aspect pe care stilista nu-l recomandă pentru că e demodat. Pe cât de reușită a fost rochia Ginei, pe atât de greșită a fost ținuta mirelui.

„Costumul e făcut pe măsură și nu e foarte reușit. Mă deranjează croiul, umerii nu sunt bine realizați și nu-l avantajează”, a comentat Adina Buzatu.

În cazul liderului PSD, Liviu Dragnea, stilista a fost de părere că e „un concept în regulă, dar – la fel ca în cazul lui Valentin – realizarea nu e bună calitativ. Sacoul are mânecile prea lungi, pantaloni prea lungi și prea largi”.

În schimb, a spus stilista, partenera lui Liviu Dragnea a arătat excepțional. „La rochia Irinei se vede calitatea realizarii, dar și țesătura de calitate”, a mai spus Adina Buzatu. 

Stilistul Răzvan Ciobanu a fost mult mai vehement: „Mirele este îmbrăcat precum un corporatist fără gust. Sacoul bleumarin si pantalonul gri, la care a asortat cravata, totul reprezintă o combinație de mult trecută, precum în anii ’90, când bărbații asortau batista cu cravata și cu șosetele”, spune Ciobanu.

În aceeași notă a analizat stilistul și ținuta socrului mare, Liviu Dragnea. „Sacoul grena și pantalonul care este de cinci ori mai lung decât ar fi firesc… Totul asortat cu mustața, care nu se mai poartă de când eram eu mic… este jale! Mă întreb unde și-a găsit ținuta asta atât de învechită?! Sau poate o avea de când era dânsul tânăr…”, a completat Ciobanu.