Numărul celor care cred că nu este nimic greşit în relaţiile homosexuale a scăzut, potrivit sondajului.
Acceptarea relaţiilor homosexuale este în declin în Marea Britanie, pentru prima oară de la criza maladiei SIDA, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii de cotidianul The Guardian.
Numărul celor care cred că nu este nimic greşit în relaţiile homosexuale a scăzut, potrivit sondajului.
S-ar părea că 35 de ani de atitudine liberală faţă de sexul gay sunt cam suficienţi şi că opiniile se schimbă.
În 1987, când fiecare locuinţă a primit câte un fluturaş cu avertismentul „Nu muri din cauza ignoranţei”, 9 din 10 persoane credeau că era ceva în neregulă cu relaţiile sexuale între doi adulţi de acelaşi sex.
De atunci, în fiecare an toleranţa a fost în creştere, dar acum sondajul realizat de British Social Attitudes Survey a scos la iveală faptul că numărul celor care cred că nu e nimic greşit în legătură cu relaţiile homosexuale a scăzut.
Rezultatele, bazate pe o anchetă realizată pe un eşantion de 2.884 de persoane, coincide cu prima scădere înregistrată în ultimii 10 ani: cei care cred că sexul înaintea căsătoriei nu este o greşeală.
Proporţia britanicilor care susţin relaţiile sexuale înaintea căsătoriei şi relaţiile homosexuale s-a diminuat în 2018.
Peter Tatchell, militant pentru drepturile homosexualilor, a declarat că este o tendinţă îngrijorătoare, în timp ce Institutul Creştin, o organizaţie caritabilă şi educativă, care crede că sexul nu trebuie să se producă decât în cadrul căsătoriei între un bărbat şi o femeie, afirmă că semnele unei inversări a opiniilor ar putea reprezenta o reacţie la „nouă credinţă”, potrivit căreia a nu saluta relaţiile homosexuale este homofob.
Sondajul a mai scos la iveală faptul că o treime dintre persoane consideră că prejudecăţile la adresa persoanelor transgender sunt doar „unele” sau „uneori” greşite, în timp ce 6% au declarat că sunt „rareori” sau „niciodată” greşite.