Nuggets de pui, un deliciu acasă. Marele secret al crustei crocante

Sursa foto: Pixabay

O porție generoasă de nuggets de pui va fi pe placului tuturor membrilor familiei. Gustoasele bucăți de pui pot fi pregătite acasă, iar gustul lor va fi unul aparte. Spre deosebire de cele cumpărate de la fast food, acestea conțin ingrediente sănătoase și pot fi oferite inclusiv celor mici. În plus, prăjirea în ulei poate fi evitată.

Nuggets de pui. Iată cât de ușor le poți pregăti

Carnea de la fast food este fragedă, acesta fiind motivul pentru care multe persoane aleg să cumpere bucățile delicioase învelite în crusta crocantă. Pentru ca acest preparat să depășească toate așteptările, înainte de prepararea termică, bucățile de pui se lasă la frăgezit.

Ingrediente:

  • 400 grame piept de pui
  • 3 ouă
  • un pahar de iaurt
  • două linguri de muștar
  • 60 grame pesmet
  • 80 grame de făină
  • sare și piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie în fâșii de dimensiuni egale. Iaurtul grecesc se pune într-un vas cu capac, iar peste acesta se adaugă muștarul și puțină sare. Bucățile de piept de pui se așează în vas și se acoperă complet cu această compoziție. Vasul se acoperă cu capac și se lasă la rece pentru 20-30 de minute.

Sursa foto: Pixabay

Acest proces va ajuta la frăgezirea cărnii de pui și este esențial pentru a obține o porție delicioasă de nuggets.

Nuggets de pui

După 30 de minute, carnea de pui se scoate din vas și se curăță de surplusul de iaurt. Fiecare bucată se trece prin făină, pesmet, ou și parmezan. Pentru a obține o crustă mai groasă, procesul poate fi repetat de două sau chiar de trei ori.

Bucățile de pui se pot prăji, iar ulterior se scurg de excesul de ulei. Pentru a evita prăjirea și a obține un preparat cu mai puține calorii, bucățile de pui se pot rumeni la cuptor. După ce au fost așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acestea se pot stropi cu puțin ulei de floarea soarelui. Pentru un plus de gust, preparatul se servește cu sos de usturoi.