Asociația Americană a Inimii a realizat un nou studiu referitor la influența alimentației asupra riscului de dezvoltare a bolilor cardiace. Alimentația bazată pe mâncăruri gătite în stil sudic crește riscul de deces pe fondul dezvoltării bolilor cardiace cu 46%.
Sănătatea cardiacă este influențată de mai multe aspecte, de la cât de multă mișcare fizică exercită o persoană până la ce fel de alimente consumă. Stresul excesiv poate influența și el condiția cardiacă a organismului, la fel cum o face și alergarea unui maraton - acestea pot fie să crească, fie să reducă riscul de a dezvolta o boală cardiacă în viitorul apropiat sau îndepărtat.
În SUA, unul din patru decese este provocat de o boală cardiacă, spun cercetătorii de la CDC. Un studiu realizat de Asociația Americană a Inimii arată că există un anume tip de mâncare care crește foarte mult riscul de a dezvolta o boală cardiacă, dar nu numai. Consumul acestui tip de mâncare crește riscul de deces cu 46%.
Mâncarea gătită în tip sudic crește riscul de a dezvolta boli cardiace
Ce alimente trebuie să consumăm pentru a reduce riscul de dezoltare a bolilor cardiace
Acest tip de dietă presupune consumul multor fructe, legume, pește, cereale și foarte puțină carne și produse lactate. În rândul lor, riscul de a dezvolta boli cardiace a înregistrat scăderi de 26%.
"Deși aspectele evidențiate în acest studiu puteau fi oarecum observate și în general, raportul arată că obiceiurile alimentare pe care le avem pot influența semnificativ chiar decesul, care poate surveni pe fondul dezvoltării unei boli cardiace. Măcar silul nostru alimentar îl putem controla", a spus James M. Shikany, profesor doctor la Universitatea din Alabama.
"Potrivit recomandărilor Asociației Americane ale Inimii, oamenii ar trebui să consume aproximativ 5-6 fructe, zilnic", a spus Stephen Juraschek, membru al Comitetului American de Boli Cardiace. "Ideal ar fi consumul a opt-nouă fructe pe zi", a conchis acesta.