Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu mai e de glumă. Ce îi așteaptă pe bucureșteni în zilele următoare. Anunțul prefectului
Nu mai e de glumă. Ce îi așteaptă pe bucureșteni în zilele următoare. Anunțul prefectului

Nu mai e de glumă. Ce îi așteaptă pe bucureșteni în zilele următoare. Anunțul prefectului

În Capitală vor fi dispuse mai multe controale care vor trebui să-i găsească pe operatorii economici care nu respectă regulile.

În București vor avea loc, în perioada următoare, controale inopinate, pentru a se verifica cum se respectă regulile de protecție sanitată adoptate în timpul pandemiei. Cei care nu iau în serios măsurile vor fi trași la răspundere, a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei. Miercuri va avea loc o ședință cu toți șefii instituțiilor care au atribuții de control în această perioadă, conform g4media.

Deocamdată nu se instituie carantina

Pe de altă parte, Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a afirmat că deocamdată nu se ia în calcul intrarea în carantină. „În primul rând, nu este cu totul și cu totul direct. Voi avea o discuție, această discuție nu a avut loc. Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină. La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi”, a afirmat primarul la Digi 24.

El a mai anunțat că a fost mărită capacitatea secțiilor ATI, care s-au confruntat cu mari probleme în ultima perioadă, din cauza înmulțirii cazurilor de infectare.

„Am extins rețeaua de paturi ATI”

„Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină. Am extins rețeaua de paturi ATI, dar în acest moment Bucureștiul nu mai are și suntem nevoiți să ducem în altă parte”, a mai spus Nicușor Dan.

Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Bucureștiului, declarase că va discuta cu Nicușor Dan despre posibilitatea intrării în carantină, pe fondul extinderii cazurilor. „proape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, afirmase, marți, Voiculescu, la Europa FM.