Alopecia areată, care de obicei cauzează căderea părului, este legată de sistemul imunitar, așa că poate afecta persoanele cu afecțiuni precum psoriazisul, bolile tiroidiene sau vitiligo.
De asemenea, există infecții ale scalpului, cum ar fi pecingine, o tulburare de păr numită tricotilomanie și efluviu telogen care provoacă căderea temporară a părului. Aproximativ opt milioane de femei sunt afectate de căderea părului în Marea Britanie, majoritatea suferind de TE, care este cauzată de medicamente, traume sau stres emoțional sau fiziologic, potrivit The Sun.
Căderea părului, o problemă, dar care are și soluții
Lisa Thomas spune că, deși căderea părului este „terifiantă”, ar trebui să „nu ne panicăm” în această privință. Lisa, care conduce Hair Clinical din Pembrokeshire, a declarat: „Îngrijorarea poate agrava problema.”
„De obicei, această cădere a părului este cauzată de un declanșator care a avut loc cu aproximativ trei luni înainte, cum ar fi stresul, o deficiență nutrițională sau un medicament nou. Bolile, cum ar fi Covid, pot provoca și ele căderea părului. În general, pentru a opri căderea părului, cel mai bun lucru de făcut este să fii sănătos, să mănânci bine, să bei suficientă apă și să dormi suficient.”