Evenimentul ZileiActualitateNu e o glumă! Încălzirea globală pune la pământ România. Se anunță un dezastru național

Nu e o glumă! Încălzirea globală pune la pământ România. Se anunță un dezastru național

Nu e o glumă! Încălzirea globală pune la pământ România. Se anunță un dezastru național
Alertă în agricultură! Culturile de rapiţă şi de grâu, distruse de secetă. În această dimineața, la postul Radio România Actualități, specialiștii Direcției Agricole au declarat că vremea din această iarnă este o nenorocire pentru producțiile țăranilor.

„Lipsa zăpezii în zonele agricole şi frigul din ultimele săptămâni pun în pericol culturile, mai ales cele de rapiţă şi de grâu. Probleme din cauza secetei prelungite sunt şi în judeţul Sălaj, unde fermierii se plâng că nu au mai întâlnit o asemenea situaţie de câţiva ani. Dacă vremea nu se va schimba, producţiile vor fi afectate grav”, este știrea prezentată la RRA.

Apa, o problemă uriașă

Zăpada din această iarnă este insuficientă pentru a proteja culturile, iar seceta se agravează de la o lună la alta, atrag atenția nu doar fermierii, ci și oficialii Direcției Agricole Sălaj.

Producătorii agricoli din județ spun că în cazul în care nu va ninge consistent culturile de rapiță vor fi afectate, iar pierderile vor fi evidente, la fel și la grâul semănat în toamna anului trecut. Cea mai mare problemă este însă apa insuficientă, o asemenea secetă prelungită nemaifiind întâlnită în județ de ani de zile. În Sălaj a plouat în toamnă, dar nu suficient pentru dezvoltarea culturilor agricole. Din păcate, prea puţine culturi din judeţ sunt asigurate, mai atrag atenţia autorităţile din domeniul agricol.

 


Accesează: