Novak Djokovic nu-l va uita niciodată pe Anthony Kelly. El e omul care i-a dat dreptate

Sursa: flickr.com

Liderul ATP, Novak Djokovic, își va putea apăra titlul câștigat la Australian Open după ce judecătorul Anthony Kelly a luat o decizie care face ocolul lumii. Mai exact, jucătorului de tenis din Serbia i-a fost revocată anularea vizei de intrare în Australia.

Instanţa a revocat, luni, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovic. Judecătorul Anthony Kelly a casat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovici şi a ordonat ca tenismenului să i se permită rămânerea în Australia. De asemenea, decizia magistratului a însemnat și eliberarea sârbului din hotelul în care fusese izolat pentru carantină.

Totodată, lui Novak Djokovic i-a fost returnat paşaportul. În continuare redăm reacția liderului ATP după decizia care generat numeroase dezbateri pe mapamond:

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul mi-a casat anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open.

Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în fața fanilor minunați”, a spus Djokovic.

Novak Djokovic are 9 titluri la Australian Open

Sârbul are 9 titluri cucerite la Australian Open şi e campionul în exercițiu. Amintim că el a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne miercuri seara. Ulterior, viza de intrare (susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare impuse în Australia) a fost revocată.

„Spre marea satisfacţie a tuturor celor care au ieşit pe străzi, care, în toate colţurile lumii, i-au oferit susţinerea lor, Novak Djokovic a câştigat în Australia, aşa cum a făcut-o de fiecare dată″, notează jurnaliștii de la cotidianul Blic.

La rândul lor, cei de la cotidianul Vecernje Novosti au reamintit totodată că „nimic nu s-a terminat″, întrucât Guvernul Australiei poate încă să decidă expulzarea jucătorului sârb, care vrea să dispute Openul Australiei (17-30 ianuarie) fără să fie vaccinat contra Covid-19.

„Teoretic, statul australian poate încă să reexamineze cererea de viză şi să o anuleze din nou, dar problema constă în faptul că de joi circumstanţele nu s-au schimbat″, a apreciat avocatul Blazo Nedic, specialist în drept anglo-saxon.