Noutăţi de la bănci: Plata facturilor prin scanarea cu telefonul mobil
- Raluca Florescu
- 13 mai 2012, 15:58
Lansarea unui nou serviciu de plată a facturilor prin scanarea cu telefonul mobil este noutatea bancară a săptămânii trecute care s-a distins în rândul celorlalte apariţii.
Banca Transilvania a introdus săptămâna trecută o nouă facilitate pentru serviciul de mobile banking, mBT24: plata facturilor de utilităţi prin scanarea codului de bare a acestora. Un serviciu similar a fost lansat lunile trecute de ING Bank.
Facilitatea Băncii Transilvania este accesibilă pe telefoane de tip iPhone sau pe cele cu sistem de operare Android. Pentru a face plata este necesar ca telefonul să aibă aplicaţia Banca Transilvania instalată, să acceseze din BT 24 butonul ”Plată utilităţi” şi, ulterior, opţiunea ”Scanare factură”.
Pe lângă Banca Transilvania, două alte bănci au lansat zilele trecute facilităţi pentru plata facturilor. Banca Românească a introdus posibilitatea de plată a facturilor la ATM. În prima etapă, abonaţii Cosmote posesori ai cardurilor de debit emise de Banca Românească pot plăti facturile emise de operatorul de telefonie mobilă direct la ATM-urile băncii, fără costuri suplimentare. Pentru a putea efectua plata, clienţii trebuie să cunoască valoarea tranzacţiei şi codul de client Cosmote.
Totodată, Banca Comerciala Română (BCR) a lansat facilitatea de activare prin Contact Center, a serviciului “Plăţi facturi la ATM”. Activarea servicului prin Contact Center se realizează printr-un apel gratuit la InfoBCR. După activare, plata se poate realiza la bancomatele băncii. Lansări de credite
Banca Comercială Carpatica a lansat un credit punte destinat celor care accesează fonduri europene. Creditul acoperă nevoia de finanţare a beneficiarilor de fonduri UE până în momentul în care pot încasa tranşele nerambursbabile pentru etapele executate. Maturitatea împrumutului este de până la cinci ani, şi poate acoperi integral valoarea nerambursabilă.
Totodată, BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), a anunţat că acordă credite anticipatepe an în lei. Creditele pot fi accesate de persoanele cu contracte de economisire creditare care încă nu îndeplinesc condiţiile necesare pentru a lua împrumutul. La repartizarea contractului acestea se transformă în credite locative cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an, pe toata perioada creditului.