Evenimentul Zilei > Actualitate > NOUL ȘEF al ISU București-Ilfov a fost decorat de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Generalul Gheorghe Pop era comandantul pompierilor din Harghita
NOUL ȘEF al ISU București-Ilfov a fost decorat de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Generalul Gheorghe Pop era comandantul pompierilor din Harghita

NOUL ȘEF al ISU București-Ilfov a fost decorat de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Generalul Gheorghe Pop era comandantul pompierilor din Harghita

Șefull Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, general de brigadă Gheorghe Pop, a fost numit la conducerea ISU București-Ilfov de către IGSU. Ofițerul care a preluat comanda unității, după ce fosta conducere a fost destituită, a fost decorat, în anul 2013, de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Timp de trei luni, el va asigura interimatul alături de prim-adjunctul Claudiu Valeriu Crăciun și adjunctul Ioan Sorin Mureșan.

La două zile după ce premierul Dacian Cioloș a anunțat suspendarea din funcție ai foștilor șefi ai ISU București Ilfov, pe perioada anchetei privind tragedia de la Colectiv, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a numit o nouă conducere. Astfel, joi, la sediul ISU „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, inspectorul general al IGSU, colonelul Nicolae Cornea, a prezentat noua conducere a acestei unităţi. Atribuţiile inspectorului şef, prim-adjunctului şi adjunctului din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov vor fi preluate, pe o perioadă de 3 luni, de către General de brigadă Gheorghe Pop, locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun şi locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureșan.

 „Odată cu preluarea acestor atribuţii, aşteptările sunt evidente, dar am încredere că experienţa pe care o deţineţi reprezintă elementul de bază pentru susţinerea climatului de siguranţă al cetăţenilor Capitalei şi judeţului Ilfov. Aştept din partea dumneavoastră fermitate, perseverenţă şi corectitudine în activitatea pe care o veţi desfăşura în această perioadă” le-a transmis inspectorul general celor trei ofiţeri.

Fosta conducere format din Inspectorul șef  Mihai Guță și adjuncții Orlando Șchiopu și Giani Aldoiu a fost adusă, ieri, cu mandat la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Cei trei ofițeri sunt suspectați că au încercat să ascundă faptul că știau de existența Club Colectiv, dar apariția unui document trimis de firma de organizări de evenimente muzicale Emagic i-a dat de gol.

Generalul Gheorghe Pop a fost decorat, printr-un decret semnat în luna decembrie 2012, de către președintele României de atunci, Traian Băsescu. Șeful statului i-a acordat „Ordinul Bărbăție și Credință – în grad de ofițer cu însemn pentru militari”, la propunerea Ministrului Administraţiei şi Internelor, în semn de apreciere pentru competență profesională, experiență acumulată, obiectivitate și fermitate dovedite în executarea atribuțiilor de serviciu, fiind singura distincție de acest gen din judeţul Harghita. Distincţia i-a fost oferită,în luna ianuarie, la şedinţa Colegiului Prefectural, de către prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei.

Cine sunt noii membri ai conducerii ISU București-Ilfov

Generalul de brigadă Gheorghe Pop deţine, din anul 2001, funcţia de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita. Cu o experienţă de peste 35 de ani în această Armă, generalul Pop este absolvent al Şcolii de ofiţeri activi a Ministerului de Interne (promoţia 1983, arma „pompieri”), al Academiei de Înalte Studii Militare (1990) şi Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti (1996). Pe parcursul carierei militare a ocupat funcţii de execuţie şi comandă atât în plan operativ, cât şi în cel preventiv, îndeplinind, totodată, şi atribuţii de control pe timpul cât a fost încadrat la Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (IGSU).

Locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun provine din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, ocupând funcţia de Comandant al Grupului de Intervenţie nr. 1 „Lt. col. (pm) Adrian Barbu”. Cu o vastă experienţă în domeniul operativ (comandant subunitate), locotenentul colonel Crăciun a absolvit mai multe cursuri privind managementul situaţiilor de urgenţă, fiind brevetat ca specialist în salvări de la înălţime – alpinism.

Locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureșan ocupă funcţia de adjunct al inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj. De-a lungul carierei sale, ofiţerul a ocupat funcţii de execuţie şi comandă în cadrul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Sălaj. Locotenentul colonel Mureşan a obţinut titlul ştiinţific de „doctor în inginerie civilă” la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul 2014.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: