Evenimentul Zilei > Actualitate > Opel a prezentat modelul Adam, un concurent pentru Mini şi Fiat 500
Opel a prezentat modelul Adam, un concurent pentru Mini şi Fiat 500

Opel a prezentat modelul Adam, un concurent pentru Mini şi Fiat 500

UPDATE: Adam este numele celui mai nou model Opel. Modelul de oraş, care îşi propune să fie o alternativă la celebrele Mini şi Fiat 500, va fi prezentat la Salonul auto de la Paris din toamna acestui an, urmând a fi lansată comercial în ianuarie 2013.

Segmentul modelelor de oraş mai speciale va deveni încă şi mai interesant odată cu lansarea noului Opel Adam.
Cu alte cuvinte, Fiat 500 şi Mini vor trebui să-şi împartă clientela cool cu încă un model.
Opel a publicat, astăzi, primul film de prezentare a noului model de oraş. Adam va fi expus, la Salonul auto de la Paris din toamna acestui an.

Adam are 3,7 metri lungime şi 1,7 metri lăţime. Maşina poate transporta patru persoane.

Când va ajunge în showroom-uri, în ianuarie 2013, micul model Opel va fi oferit în trei versiuni de motorizare – toate alimentate cu benzină: 1.2 – 70 CP, 1.4 – 87 CP şi 1.4  – 100 CP.

Transmisia la puntea faţă se va face prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu 5+1 rapoarte.

La o dată care nu a fost încă stabilită, după lansarea unei noi generaţii de motoare, Opel va pune pe Adam şi o unitate de foarte mic litraj, cu sau fără turbocompresor.

Dacă în ceea ce priveşte partea tehnică, situaţia se prezintă cât se poate de clar, pe partea de design avem parte de mai puţină limpezime.

Opel susţine că Adam are un look retro, dar un aspect modern şi curajos.

Cu siguranţă, ceea ce va conta cu adevărat nu va fi poziţia producătorului, ci felul în care clienţii vor aprecia noul model.

Cele trei linii de echipare vor putea fi uşor reţinute de tineri: Jam (neconvenţional), Glam (elegant) şi Slam (sportiv).

Evident, clienţii sunt invitaţi să-şi personalizeze maşina, dintr-o multitudine de culori (inclusiv pentru plafon), tapiserii, elemente de design şi jante arătoase (până la 18 inchi!).

Opel Adam va fi un model conectat la vremurile pe care le trăim. Sistemul de infotainment (cu touchscreen de 7 inchi) permite conectarea unui număr apreciabil de smartphone-uri.

Printre echipamentele cu care noul Opel Adam va putea fi prevăzut se numără asistenţa la parcare, monitorizarea unghiului mort şi un buton City (care, exact ca la Fiat 500) sporeşte asistarea volanului la viteze reduse, pentru a facilita manevrele complexe pe spaţii mici.

Opel urmează a anunţa preţurile noului model Adam, cel mai probabil după prezentarea pregătită pentru Salonul de la Paris. Analiştii pieţei auto şi presa internaţională de specialitate vorbesc însă deja despre un preţ minim plasat în intervalul 11.500 – 13.500 de euro.


<iframe src="http://www.youtube.com/embed/liZ3mHiLJvs" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: