Evenimentul Zilei > International > Noua Zeelandă ar EXPULZA și ea SPIONI ruși, dar NU a GĂSIT nici unul
Noua Zeelandă ar EXPULZA și ea SPIONI ruși, dar NU a GĂSIT nici unul

Noua Zeelandă ar EXPULZA și ea SPIONI ruși, dar NU a GĂSIT nici unul

Statul de la Antipozi a anunțat că nu se poate alătura valului de expulzări al aliaților Occidentali ca solidaritate pentru cazul Skripal.

Zeci de diplomați ruși au fost expulzați de Statele Unite, Canada, Australia și țările UE, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

Noua Zeelandă, ca membră a comunității de informații a celor „Cinci Ochi”, care mai cuprinde Statele Unite, Marea Britanie, Canada și Australia, s-a arătat și ea gata să își arate sprijinul cu aliata sa britanică. Doar că lipsesc spionii ruși pe care să-i expulzeze.

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a declarat pentru un post de radio că „a făcut o verificare”, dar „nu avem aici ofițeri de informații ruși nedeclarați. Dacă i-am fi avut, i-am fi expulzat.”

Și Ardern a adăugat: „În condițiile în care există o paletă largă de interese internaționale, să fiu uimită că Noua Zeelandă nu este în capul listei? Nu sunt uimită.”

Pentru ca apoi să conchidă că guvernul său „va continua să cerceteze ce alte acțiuni poate întreprinde ca sprijin față de comunitatea internațională pentru atacul de la Salisbury”.