Noua și uluitoarea colecție Audi: mașini pentru toate gusturile

Noua și uluitoarea colecție Audi: mașini pentru toate gusturile

Audi prezintă a treia generație a compactului A3 la Salonul auto de la Geneva. Standul producătorului premium german este asezonat frumos cu noile A1 Quattro, A6 allroad, RS4 Avant și TT RS Plus Coupe.

Audi se poate lăuda cu unul dintre cele mai spectaculoase și bine garnisite standuri la actuala ediție a Salonului auto de la Geneva.

Poate paradoxal, cel mai vânat exponat este și cel mai ”cuminte”.

Vorbim despre de a treia generație a compactului premium A3, o lansare mai importantă, chiar dacă nu mai spectaculoasă, decât oricare alta. Și asta chiar dacă prin ”oricare alta” ne referim la A1 Quattro, A6 allroad, RS4 Avant și TT RS Plus Coupe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine nu-și mai aduce aminte când a lansat Audi un A3 nou, nu trebuie să se îngrijoreze inutil.

Se întâmpla în 2003, anul în care naveta spațială americană Columbia s-a dezintegrat la reintrarea în atmosfera terestră, Belgia legaliza căsătoria între persoane de același sex, regimul Saddam Hussein era răsturnat, avionul supersonic Concorde era consemnat definitiv la sol, iar uzina Volkswagen din Mexic producea ultimul Beetle original, iar Dacia se pregătea să lanseze modelul Logan.

După aproape un deceniu, Audi prezintă a treia generație a compactului său, una care, deși aduce periculos de mult cu un simplu facelift al precedentului model este o noutate absolută.

A3-ul este întâiul model al grupului Volkswagen dezvoltat pe platforma tehnică MQB, cea care va sta la baza celor mai multe autoturisme produse de gigantul german, inclusiv a șaptea generație Volkswagen Golf.

Alături de versiunea în trei uși prezentată la Geneva, gama Audi A3 va mai oferi extensiile deja cunoscute – Sportback, Cabrio – și, în premieră, un sedan.

Cu cine concurează: BMW Seria 1, Mercedes-Benz Clasa A, Volvo V40 Când vine în România: versiunea în trei uși – în septembrie, Sportback (cinci uși) – la începutul anului viitor

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/mSX0mHNpTrs" width="633" frameborder="0" height="315"></iframe> Citiți și:

  • Volvo V40, primul model cu airbag pentru pietoni
  • Chevrolet Cruze SW sau câte lucruri poți face cu un break
  • Noul Mitsubishi Outlander, un SUV gardă la mediu
  • Mercedes-Benz Clasa A: steaua sus răsare
  • Noul Peugeot 208 este alergic la consum
  • Ciudăţeniile și dezamăgirile auto Salonului de la Geneva