Noua Republică, atac la MRU: Devine o dezamăgire pentru electoratul de dreapta

Noua Republică, atac la MRU: Devine o dezamăgire pentru electoratul de dreapta

Criticile Noii Republici la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu se înmulţesc. După ce Mihail Neamţu a spus despre Forţa Civică faptul că reprezintă o "ligă cinică a traseiştilor", o postare pe site-ul Noii Republici susţine că MRU "devine din ce în ce mai mult o dezamăgire o dezamăgire pentru electoratul de dreapta."

"Cred că MRU devine din ce în ce mai mult o dezamăgire pentru electoratul de dreapta, care aşteaptă cu adevărat o schimbare din temelii a clasei politice. Ezitările lui MRU din ultima vreme mă fac să cred că nu are capacitatea de a găsi totdeauna poziţia corectă pentru a ajuta la îndeplinirea acestui deziderat major al anului 2012", susţine Noua Republică. Conform articolului postat, reprezentanţii Forţei Civice  au cerut, la negocierile din cadrul Alianţei România Dreaptă, ca Noua Republică să părăsească masa negocierilor din ARD. 

"În euforia simulacrului de alegeri de vineri, câţiva din mulţii vicepreşedinţi ai PFC, proaspeţi colegi ai unor traseişti din tot spectrul politic, şi-au luat prea în serios rolurile şi au pretins nici mai mult nici mai puţin decât ca Noua Republică să părăsească masa negocierilor din Alianţa România Dreaptă, întrucât "discuţia trebuie purtată numai între partide politice. Există două variante: fie MRU nu-şi controlează prea bine oamenii din conducerea partidului, fie gestul este făcut cu ştiinţa sa", se mai arată, pe blog. 

În plus, Noua Republică aminteşte că Ungureanu a ezitat să părăsească PNL şi a luat în considerare intrarea în PDL şi preluarea conducerii partidului, dar a decis, în cele din urmă, să preia un partid de care îl leagă puţine lucruri.

"Domnia sa a ezitat timp de o lună să plece din PNL şi a cochetat nu mai puţin de două luni cu ideea de a intra în PDL. A ratat şansa de a lupta din interiorul PNL pentru a se profila ca o alternativă la leadership-ul dezastruos al lui Crin Antonescu. După ce  a făcut campanie pentru candidaţii PDL la alegerile locale, a aşteptat să i se pună pe tavă conducerea PDL-ului, partid din care nu a făcut niciodată parte şi de care nu îl leagă decât cele două luni de prim-ministeriat. Cum "ungurenii" s-au dovedit a fi prea puţini, în cele din urmă, a decis preluarea unui partid din cimitirul formaţiunilor politice, mişcare discutabilă din punct de vedere etic şi politic. Drumul pe scurtătură vine cu riscuri inerente", mai susţine Noua Republică. 

CITIŢI ŞI:

  • Neamţu, nemulţumit că partidul lui Ungureanu a racolat "traseişti doctrinari"
  • De ce gâlceava din alianţa Dreptei nu îşi are rostul

Ne puteți urmări și pe Google News