Noua mascotă a Bisericii Catolice, lansată la Vatican. A devenit virală pe internet

Vatican. Sursa foto: Dreamstime.com

Biserica Catolică anunță că încearcă să își "umanizeze" imaginea și lansează, la Vatican, o mascotă cel puțin bizară. Este vorba despre un personaj de desen animat, denumit "Luce", care în limba latină se traduce prin "lumină".

Arhiepiscopul Rino Fisichella spune că mascota numită Luce este „creată din dorința de a intra în lumea culturii pop, atât de iubită de tinerii noștri”.

Este inspirat din cultura japoneză

Arhiepiscopul Rino Fisichella este principalul organizator al Vaticanului pentru viitorul an jubiliar al Bisericii.

Numită după un cuvânt latin "lumină", mascota a fost creată de Simone Legno, cofondatorul italian al brandului de lifestyle Tokidoki, care se inspiră din cultura japoneză. Tot el a creat și „prietenii pelerini” ai Luce, Fe, Xin și Sky.

Arhiepiscopul a descris trăsăturile designului Luce ca fiind „elementele tipice ale pelerinului”, indicând „ochii strălucitori” și „simbolul speranței din inimă”. Mascoya a devenit, deja, virală pe internet.

„Imaginea reprezintă o uniune fericită între simbolurile creștine și cultura japoneză”, a adăugat el, conform skynews.

Mascota Luce. Sursa foto: Credit: Vatican Media

Vorbește despre tema speranței

Potrivit Catholic News Agency, Dicasterul pentru Evanghelizare al Vaticanului va găzdui miercuri un spațiu dedicat „Lucei și prietenilor” la convenția Lucca Comics and Games din Italia.

Este pentru prima dată când un dicaster al Vaticanului participă la un astfel de eveniment, despre care arhiepiscopul a spus că „ne va permite să vorbim generațiilor tinere despre tema speranței, care este mai centrală ca niciodată în mesajul evanghelic”.

Luce va fi, de asemenea, mascota Vaticanului pentru Expo 2025 din Osaka, Japonia, unde Sfântul Scaun - organismul de conducere al Bisericii Catolice - va găzdui un pavilion în colaborare cu Italia.

În Biserica Catolică, jubileul este un an special de iertare și reconciliere și este sărbătorit de obicei la fiecare 25 de ani. Acesta va începe în Ajunul Crăciunului 2024 și se va încheia la 6 ianuarie 2026.