Astfel, omul de afaceri Daniel Petru Azgur a devenit mai bogat cu 147.000 de euro, el fiind expropriat de municipalitate  pentru cele nici 12 % părți comune. Altfel spus, Azgur, un om de afaceri timișorean stabilit în Austria, apropiat în fosta guvernare de PDL și devenit între timp apropiat al edilului, a ”pierdut” prin expropriere 100 de metri pătrați din pasaj dar s-a ales cu o sumă fabuloasă în compensație: câte  1.370 de euro pentru fiecare metru pătrat.

”S-a ajuns la un acord între părți (…) pentru construirea inelului  de circulație cu sens unic care va trece prin subteran”, a explicat Robu.

Reamintim afacerea păguboasă făcută de primăria Timișoara cu pasajul din Piața Operei: a vândut pasajul cu nici 250.000 de euro, în 2008, iar în 2013, în condițiile în care piața imobiliară s-a depreciat cu peste 50%, l-a răscumpărat cu de patru ori suma – 1,05 milioane de euro, în terenuri. Acestea trebuiau atribuite celor două firme proprietare în pasaj, deținute de Azgur. Deoarece SC Al Crom Fer SRL, una din ele, nu a putut primi terenul dorit (care nu era proprietatea Primăriei), s-a ales calea de compromis: exproprierea prin oferirea unui preț mult peste cel al pieței pe suprafața nedespăgubită la schimbul din 2013.

Toamna aceasta procurorii DNA au deschis o anchetă care vizează schimbul e terenuri între municipalitatea condusă de liberalul Nicolae Robu și omul de afaceri  Daniel Petru Azgur.