Evenimentul Zilei > Economie > Nou sistem de dirijare a traficului feroviar. Primele teste, finalizate
Nou sistem de dirijare a traficului feroviar. Primele teste, finalizate

Nou sistem de dirijare a traficului feroviar. Primele teste, finalizate

Lucrările de implementare și testare a noului sistem de dirijare a traficului au fost finalizate pe segmentele Chitila - Buftea, Buftea – Periș, Periș - Crivina, în stațiile Buftea, Crivina și Periș, iar în următorul interval orar se fac verificări suplimentare pentru finalizarea lucrărilor și pe segementul Crivina - Brazi, a comunicat CFR SA.

Trenurile circulă în continuare în condiții speciale, de tip cale liberă, ceea ce înseamnă un flux în grafic de șase trenuri/sens între București și Ploiești, deoarece pe toată perioada testării noului sistem de dirijare a traficului se diminuează capacitatea secțiilor de circulație și se prelungesc timpii de mers.

„Informații despre cauzele întârzierilor care se mai înregistrează în trafic se transmit permanent, prin intermediul instalațiilor de sonorizare, în toate stațiile de cale ferată de pe traseu. Principalele beneficii ale proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 sunt îmbunătățirea siguranței circulației și creșterea capacității de transport", scrie în comunicatul CFR SA.

Compania a solicitat operatorilor de transport feroviar de călători să ofere informații pasagerilor despre cauzele staționării trenurilor în această perioadă.