Evenimentul Zilei > Actualitate > Norii negri se adună! Firea aruncă bomba despre Coronavirus: „Vor fi peste 10.000…”
Norii negri se adună! Firea aruncă bomba despre Coronavirus: „Vor fi peste 10.000…”

Norii negri se adună! Firea aruncă bomba despre Coronavirus: „Vor fi peste 10.000…”

Firea a făcut anunțul pe care nu ne doream să-l auzim. Testarea bucureștenilor pentru Coronavirus se amână din cauza testelor care nu vor ajunge în țară în timpul preconizat.

„Am comandat teste, vin în țară mai târziu decât am crezut pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Este pregătit personalul, eșantionul. Vom comunica la final rezultatul”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai adăugat că, având în vedere „opoziția unor decidenți la adresa acestui proiect derulat cu Institutul Matei Balș, grupul de inițiativă și suport se reorganizează”.

Gabriela Firea a anunțat că românii care vor fi testați nu vor fi aleși aleatori, ci pe baza unor studii realizate împreună cu INS.

„Vor fi folosite teste rapide, dar care sunt omologate și care vor fi achiziţionate din surse validate de către Institutul Matei Balş.

Vor fi testate peste 10.000 de persoane, inclusiv persoane care locuiesc în Capitală, dar care nu au aici domiciliul stabil.

Eșantionul va fi ales pe baza unor studii realizate împreună cu Institutul Național de Statistică, nu preşedinţii asociaţiilor de proprietari vor fi implicaţi în selectarea celor care vor fi testaţi”, a mai spus Fire la Digi24.