Evenimentul Zilei > Sport > Nord-irlandezii vor să ia cu asalt Arena Națională
Nord-irlandezii vor să ia cu asalt Arena Națională

Nord-irlandezii vor să ia cu asalt Arena Națională

Oficialii de la Belfast i-au atacat dur pe reprezentanți UEFA și cer ca 800 de suporteri să aibă acces la jocul dintre România și Irlanda de Nord.

UEFA a deschis o anchetă care trebuie să lămurească evenimentele petrecute la partida disputată de echipa națională, pe Arena Națională, contra Ungariei (scor 1-1).

Deși ar fi trebuit să anunțe un verdict la începutul acestei săptămâni, forul condus de francezul Michel Platini nu a dat niciun semn și îi ține ca pe jar atât pe români, cât și pe nord-irlandezi. Deocamdată, nu se știe dacă partida pe care „tricolorii” o vor disputa pe 14 noiembrie, pe Arena Națională, contra Irlandei de Nord va putea fi urmărită și de spectatori.

În 2011, au fost singuri la Belgrad

Există riscul ca UEFA să închidă porțile stadionului, iar perspectiva pare să-i deranjeze foarte tare pe adversarii noștri. Nord-irlandezii ar vrea ca 800 de susținători să aibă dreptul de a urmări jocul de pe cea mai mare arenă sportivă din România. Există și un precedent în acest sens. În 2011, n o rd – i rlandezii au fost încurajați de propriii fani, la Belgrad, într-un joc în care gazdele nu au avut voie să evolueze cu spectatori.

Astfel, Jim Shaw, președintele federației nord-irlandeze, a criticat dur UEFA, pentru că întârzie anunțarea verdictului. El a dat de înțeles că dorește repetarea situației din 2011.

„Înțeleg frustrarea suporterilor nord-irlandezi și o împărtă șesc și eu. Am anunțat UEFA privind sentimentele noastre în această problemă și asta nu se reflectă bine nici asupra lor”, a spus oficialul.

Cu danezii jucăm tot la București

Meciul cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) va însemna și debutul celui de-al treilea mandat pe care Anghel Iordănescu îl va avea la echipa națională. Pe 18 noiembrie, la patru zile după disputarea jocului din preliminariile CE din 2016, „tricolorii” au programată o întâlnire amicală cu reprezentativa Danemarcei. Oficialii FRF au decis ca meciul să fie găzduit de Arena Națională, de la orele 20.30. România a întâlnit Danemarca, ultima dată, în preliminariile pentru Euro 2004. Atunci, selecționer era tot Anghel Iordănescu. „Tricolorii” au pierdut la București, scor 2-5, iar la Copenhaga au remizat, scor 2-2.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News